Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Glassnyhet fra Magnor

Designer Sverre Uhnger står bak Magnors nye glasserie «Brygg». Serien består av fem glass; fire for øl og ett for akevitt. Glassene er laget i samarbeid med St. Hallvard Bryggeri, Arcus og Sentralen Restaurant.


Tekst: Lars Ole Ørjasæter, foto: Jon Marius Nilsson

De fire håndlagde og munnblåste ølglassene i serien er laget for forskjellige øltyper; «Brygg hveteøl» (0,5 liter), «Brygg pilsner» (som også passer for andre lyse, aromatiske øltyper), «Brygg IPA» og «Brygg Fyldig» – som blant annet passer for porter, stout og andre mørke øl-typer. De tre siste har et volum på 0,33 liter. Det siste glasset i serien er «Brygg Oppland» som er beregnet til akevitt og utviklet spesielt for Gammel Opland Aquavit.
   Glassene har elegant stett som gir et godt grep samtidig som at korrekt temperatur beholdes i glasset. Stettens form peker oppover og flytter fokuset til klokken og innholdet. Klokkene på de forskjellige glassene er nøye designet slik at de forskjellige øltypenes aroma og smak skal komme til sin rett. En av hovedtankene bak designen er at innholdet i glasset skal treffe de rette smaksløkene slik at en får den ultimate opplevelsen av det som er i glasset – ikke helt ulikt filosofien til en stor, østerisk glassprodusent.

Glassene kan bestilles direkte fra Magnor via info@magnor.no


 tilbake
Designer Sverre Uhnger.