Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Nesodden Premium Aquavit innviet

Det var «stinn brakke» med nesten 100 deltakere da Nesoddens ordfører Nina Sandberg innviet kommunens første akevitt . Begivenheten foregikk selvsagt på Flasken lunsj- og vinstue på Flaskebekk lørdag 27. september 2014. Ordfører Nina Sandberg framholdt at dette var en av de største begivenhetene i Nesoddens historie, og takket NAV-Nesodden for å sette kommunen på kartet som en kulturkommune.


En stolt presidenten i NAV-Nesodden, Arne Neegaard, kunne presentere Nesodden Premium Aquavit. Regionen ble startet så seint som i mai 2013 og fikk raskt 70 medlemmer. I samarbeid med Det Norske Brenneri og Stig Bareksten startet utviklingen av en ny akevitt. Interessen på Nesodden var stor, og en stolt president kunne konstatere at de 500 første flaskene var utsolgt fra Vinmonopolet tre dager etter at salget startet. Med denne starten regnet Neegaard med at den første tappingen på 2000 nummererte flasker ville være utsolgt til jul.
   Stig Bareksten fra Det Norske Brenneri presenterte den nye akevitten og takket NAV-Nesodden for et inpirerende samarbeid. Nesoddden Premium Aquavit er en videreføring av Arvesølvet-akevittene. I Nesodden Premium Aquavit er det satt til et destillat av god gammel Nesodden-eik. Dette markerer at Nesodden har den nordligste sammenhengende eikeskog i landet. Videre er det et destillat av sisselrot og blæretang i akevitten som markerer Nesoddens særpreg både som kyst- og landkommune.
   NAVs president, Per Harald Grue, gratulerte Nesodden med den første akevitt fra Follo-området. Han framholdt at mange av NAVs regioner har utviklet nye akevitter. NAV-Nesodden har likevel satt Norgesrekord med 15 korte måneder fra regionens fødsel til lansering av egen akevitt.
   På lørdagskvelden den 27. september fikk Nesoddenakevittens Venner mange nye og entusiastiske medlemmer. Alle var enige om at Nesodden Premium Aquavit var en akevitt utviklet av kjennere og en guddommelig gave både til Nesodden og drevne akevittkjennere.


 tilbake
Akevittpresident Arne Neeegaard mottar hilsen fra Nesodden kommune ved ordfører Nina Sandberg.