Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Tre nye akevitter

Antallet akevitter er stadig stigende, og her er tre til: Atlungstad Taffel Aquavit, Akevitt Spesial og Atlungstad Aquavit med Mandelpotet. Merk spesielt den siste: Dette er «versjon II» av Atlungstad Aquavit av Mandelpotet. Vanskelig? Les videre...


Atlungstad Taffel Aquavit
Dette er en akevitt med et kompleks krydderbilde med et aromabilde som klart knytter akevitten til Atlungstad brenneri. Karve er – som vanlig i taffelakevitter – hovedkrydderet, og det er tilsatt kun noen gram sukker per liter. Atlungstad Taffel Aquavit er en klassisk karveakevitt med gammel stil som tross en god del krydder føles mild på tungen. Akevitten er ikke fatmodnet og den det håndtappet på Atlungstad brenneri. Flasken er grønn, noe som er den klassiske, gamle fargen på taffelakevitter. Grunnen er at en tidligere gjenbrukte de samme flaskene som importert sterkvin kom på. Alkoholinnholdet er 38 volumprosent.

Akevitt Spesial
Akevitt Spesial en akevitt som vant en såkalt tender på Vinmonopolet der ønsket fra Vinmonopolet var å få en rimelig og passe «god akevitt». Akevitten er ikke fatmodnet og hovedkrydderet er karve. Akevitt Spesial er en relativt enkel akevitt som blant annet egner seg til silderetter der en ønsker et rent krydderbilde, og akevitten passer også godt til drinkmiksing. Baketiketten viser Stetind, Norges nasjonalfjell i Tysfjord, og det ryktes fra produsent at det kan bli andre landemerker på senere tapninger av samme akevitt. Alkoholinnholdet er 40 volumprosent.

Atlungstad Aquavit med Mandelpotet
Dette er en oppfølger av Atlungstad Aquavit av Mandelpotet der innholdet var basert på 100 prosent mandelpotetsprit. Utgave to har noe mindre mandelpotetsprit i blandingen, men til gjengjeld er mandelpotetspriten av eldre årgang med fire ekstra år på fat, til sammen ni år. Dette gir en klassisk akevitt tuftet på norske tradisjoner med litt mindre fuselkarakter (høyere alkoholer er mer i bakgrunnen) enn den forrige som blant annet passer til kraftig mat som rakfisk og annen norsk tradisjonskost. Akevitten er tappet på Atlungstad, og det ligger fortsatt en del fat med mandelpotetsprit til ytterligere modning på brenneriet sør for Hamar. Alkoholinnholdet er 41,5 volumprosent og akevitten har samme varenummer som den forrige utgaven.


 tilbake