Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Circumferensens Aquavitforening

Norske Akevitters Venners region Circumferensens Aquavitforening er en etterfølger av NAV Bergstaden som ble stiftet i 2003, og skal dekke Nord-Østerdal og Rørosregionen Tirsdag 3. mars 2015 ble interimstyret for Circumferensens Aquavitforening etablert med Anne Ragnhild Thomlevold Rønning som president. Med NAVs president, Per Harald Grue, tilstede ble det konstatert at Norske Akevitters Venner nå skal få en slagkraftig forening i Norges sterkeste matregion.


På møtet på Røros hotell ble følgende interimstyre valgt:
President: Anne Ragnhild Thomlevold Rønning, Tynset
Visepresident: Ola Rye, Tolga
Prelat: Mikael Forselius, Røros
Skriver: Berit Sjaavik, Tynset
Seremonimester: Jan Håvard Refsethås, Holtålen

Circumferensens Aquavitforening skal dekke kommunene Alvdal, Folldal, Rendalen, Engerdal, Tynset, Tolga og Os i Hedmark, Videre skal foreningen ha med kommunene Røros, Holtålen og Tydal i Sør-Trøndelag.
   Med navnet Circumferensens Aquavitforening trekkes linjene tilbake til etableringen av Rørosverket i 1646.
   - I snart 400 år har Nord-Østerdal og Rørosregionen vært en av de mest særpregede i norsk mat- og drikkekultur, sier NAVs president Per Harald Grue.
   - I dag er den gamle circumferensen en av Norges sterkeste matregioner der det også skjer mye nytt og spennende i utvikling av nye norske akevitter og norsk øl. Jeg håper og tror at Circumferensens Aquavitforening vil bli en av NAVs største og sterkeste regioner, sier Per Harald Grue.
   - Jeg gleder meg til å starte Circumferensens Aquavitforening. sier interimpresidenten Anne Ragnhild Thomlevold Rønning fra Tynset.    - I interimstyret har vi med aktive og profilerte mat- og akevittvenner fra hele regionen. Vår oppgave blir å løfte fram, profilere og oppleve mat- og drikkekulturen i Nord-Østerdal og Rørosregionen. Hovedoppgaven nå er å verve medlemmer og komme i gang med et program som medlemmene setter pris på. Vi vil også verve medlemmer blant de som har hytte i regionen.
   Mange i Nord-Østerdal og Rørosregionen bruker hytta mye og er ofte mer knyttet til familie og venner i hytteregionen enn huset de bor i. Som kjent kan medlemmer i Norske Akevitters Venner velge å ha medlemskapet knyttet til kommunen de har hytte i.
   Medlemmene i Circumferensens Aquavitforening vil 15. april bli invitert til åpningen av Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk AS på Havsjøveien. Der vil Torkjell Berulfsen, kjent NRK-profil kåsere om mat, øl og akevitt. Til høsten blir det et større arrangement der foreningen formelt vil bli stiftet.


 tilbake

Tre av de som blåser nytt liv i NAV-regionen som nå heter Circumferensen: Fra venstre Mikael Forselius, Anne Ragnhild T. Rønning og Berit Sjåvik - godt hjulpet av NAV-president Per Harald Grue (t.h.).