Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Juleakevitt for 27. gang

Gilde Juleaquavit fra Arcus var - på grunn av det statlige produksjonsmonopolet - først på banen med en egen juleakevitt i 1988. Siden har akevitter tilpasset norsk tradisjonsmat og julehøytid kommet hvert år - og nå for 27. gang. Akevitten er basert på solera-prinsippet, det vil si at årets utgave inneholder rester fra alle tidligere år. Gilde Juleaquavit 2014 er en matakevitt. De som vil ha en avec, bør sikre seg en flaske med Gilde Ekstra Modnet Juleaquavit 2014.


- Juleakevitten er litt forskjellig fra år til år, men årets er en av de mer vellykkede, mener destillatør Halvor Heuch hos Arcus - og legger til at årets utgave ligger mer mot matakevitt enn avec.
   - Norsk julemat er kraftig kost og trenger smaksrik drikke. Akevitt har i så måte lange tradisjoner som ledsager til norsk julemat, sier Heuch.

Gilde Juleaquavit 2014
Akevitten som er lagret to og et halvt år på brukte sherryfat, men inneholder som nevnt elementer fra tidligere juleakevitter helt tilbake til 1988. Akevitten har et kraftig krydderpreg med tydelige toner av karve og sitrus, og med integrerte fataromaer og komplekse kryddertoner passer den utmerket til tradisjonell julemat.

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 1230201
70 cl
Produsent: Arcus

Gilde Ekstra Modnet Juleaquavit 2014
Gilde Ekstra Modnet Juleaquavit er i år den femte i rekken av vellagret juleakevitt fra Arcus. Akevitten kommer i eksklusiv gaveeske og er modnet i fem år på utvalgte sherryfat. I tillegg inneholder akevitten elementer som er modnet mer enn fem år. Resultatet er en avec-akevitt som passer utmerket som avrunding av julemåltidet. Her er det mye fat i nesen, et rundt og rent aromabilde med karamell og sitrustoner. Sødme, fat og sjokoladetoner dominerer smaksbildet og akevitten har god og rund ettersmak. 

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 5310802
50 cl
Produsent: Arcus tilbake