Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

TV 2 hjelper deg – med juleakevitten

TV 2 hjelper til med det meste – også folks valg av akevitt til julematen. Norske Akevitters Venner assisterte TV-selskapet med tre kyndige smakere, og resultatet ser du på TV 2 torsdag 6. november kl. 20.30.


Før jul finner en årvisst flere mer eller mindre troverdige tester av drikkevarer som akevitt og juleøl. Ofte har redaksjonen alliert seg med sommelierer, eksperter på vin, da det er liten eller ingen utdanning innen brennevinssmaking i Norge. Like ofte får testpanelet en rekke glass med drikke som skal testes blindt – og uten mat som brorparten av drikkevarene er laget for å matche. Resultatet blir gjerne at øl og akevitt som er spesialtilpasset mat, kan få dårlig med poeng, mens produkter med mindre karakter og kompleksitet faller lettere i ganen uten matfølge. Resultatet blir derfor ofte litt underlig – i alle fall sett i forhold til at svært mye av både kraftig øl og akevitt konsumeres sammen med mat.

Seriøs hjelp
Vi er derfor glade for at «TV 2 hjelper deg» både henvendte seg til akevittekspertisen for å få assistanse – og ikke minst at akevitten som ble testet, fikk følge av mat. Testpanelet besto av Anne Margrete Rødevand, tidligere president i NAV Oplandske, Ingvar Hage, stifter og medlem av presidentskapet i NAV, samt Petter Wahl Sekne som blant annet styrer Norges beste restaurant i Berlin, som dessverre bare er åpen ti dager i året – det vil si under Internationale Grüne Woche. Petter har mangeårig fartstid i Furset-gruppen som blant annet driver Ekebergrestauranten og restaurant på Operaen i Oslo, og  han driver til daglig grossistfirmaet «Fra bonden til kokken».

  tilbake

Tre kyndige akevittsmakere på ett brett; fra venstre Ingvar Hage, NAVs presidentskap, Anne Margrete Rødevand, NAV Oplandske og Petter Wahl Sekne, kokk, kjøkkensjef og forkjemper for norsk og kortreist mat gjennom selskapet «Fra bonden til kokken».