Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Lister i støtet

Ja, så kan vi da endelig komme med en rapport fra vårt andre møte i Lister akevittlag. Den 14. jumi 2014 satte vi hverandre stevne med hele 11 deltakere tilstede. Ikke mye å rope hurra for, vil vel de fleste si, men tatt i betraktning at det var mer enn en fordobling fra vårt første møte på Tarebua med kun fem ildsjeler tilstede syns vi dette er en strålende fortsettelse.


Det har tatt litt tid siden sist gang og hovedårsaken til forsinkelsen må tilskrives det sørgelige faktum at vårt utblinka stamsted, Tarebua, dessverre gikk konkurs. En tragisk tildragelse som avstedkom et omfattende letearbeid for å finne et godt alternativ.

Innredet løe
Valget falt på den nyinnreda løa til Wenche og Dag Roalkvam på Penne, En unik plass og et høyst verdig alternativ. Dette er vårt lokale «Urterarium» med uante muligheter når kjøkkenet i løa kommer på plass og vi kan trekke inn lokale matprodusenter etter hvert. Vi får se. Vi håper jo også uansett at «Tarebua» nok en gang skal dukke opp som en Fugl Føniks av aska, som den har gjort flere ganger før.
   I dette forblåste landskapet blei vi velsigna med bris fra vest og et aldeles strålende vær. Dette er et lokalt paradis - intet mindre. Vi fortapte oss på et tidspunkt over solnedgangen over Hidra og den påfølgende digre månen over Nordberg Fort.

Grunnlovsakevitt
Vi innleda selvfølgelig med prøvesmaking av den nye Grunnlovsakevitten med behørig skåling for 200-årsjubileet. Deretter blei det servert spekemat og ost med tilbehør, deriblant Wenches urte-og bulgursalat, samt kake og kaffe. Hertil selvfølgelig avnytelse av flere mer eller mindre egna akevitter. Her skylder vi å gløre oppmerksom på at dette skyldes vår anskaffelse av Tarebuas restbeholdning av akevitter for en rimelig penge.
   Det er allikevel unødvendig å tilføye at drikkevarene falt i smak. Her kan blant annet nevnes flere årgangsjuleakevitter, Simers Taffel, Fru Lysholm og Gammel Sunnmøring, Det er egentlig også helt unødvendig å tilføye at vi hadde det veldig moro - ut i de små timer.
   Dette blir definitivt ikke siste gang undertegnede hadde avfatta en liten epistel med historikk og profilering av NAV som blei delt ut sammen med medlemsbladet AquaVIT som vi hadde fått av Ørjasæter i NAV sentralt, så det kan nok tenkes at det kommer noen nye medlemmer etter hvert.

Vennlig hilsen Lister Akevittlag
Arvid Jørgensen


 tilbake