Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Meget vellykket Årsmøte i NAV Region Lågendalen

Igjen var det stor oppslutning om arrangementet!  «Utviklingen og oppslutningen om NAV Region Lågendalen har vært fantastisk», sier Øyvind Bergene, som er president i regionen. «Det er en flott entusiasme i foreningen, noe som vi ser på oppslutningen om møtene våre. Vi har nå over 140 medlemmer, og antallet stiger.»


Fredag 9. mai var det duket for det første ordinære årsmøtet i regionen som ble stiftet 12. april i 2013. 76 feststemte NAV’ere feiret begivenheten på Breidablikk Ungdomslokale i Styrvoll, nøyaktig samme antall som var til stede for ett år siden.
   Årsmøtet ble ledet av presidenten som ga et resyme over siste års begivenheter og la frem forslag til kommende års aktivitetsplan. Den fikk stor oppslutning og viser at interessen for norsk mat og drikkekultur i Lågendalen er stor! Presidenten berømmet samarbeidet i styret og for velvilligheten som både styret og ledsagere har lagt ned i forbindelse med arrangementene.
   Hans Christian Bangsmoen, Visepresident i NAV, var aftenens hedersgjest og kom både med hilsninger fra NAV Sentralt og holdt et glitrende foredrag om «Gyldne dråper – med et skråblikk på norske akevitter før og nå».
   «Erter kjøtt og flesk» var aftenens hovedmeny akkompagnert med «familien Lysholm»; - Fruen, Linien og Throndhjems aquavitter som var på plass på akevitt-planken! Nytt av året var samarbeidet med Lardøl, dalens lokale mikrobryggeri, noe som var meget vellykket.
   Som vanlig var det seremonimester og skåleansvarlig Nils Røsholt som ledet forsamlingen gjennom måltidet med både gode historier og sanger fra regionens eget sanghefte. Hilsninger fra Lardøl, Hvarnes Dannede Herres Selskab og Oksebekken Smultringslaug var også gode innslag.
   «Tilslørte bondepiker» avrundet som vanlig måltidet. Etter middag spilte Oldermanslauget opp til underholdning og dans, til stor oppslutning på dansegulvet!

Aktiviteter for 2014/15
20/9-2014: Akevitting på Eidsvoll
26/9-2014: Høstfest på Gavelstad Gjestegård
17/10-2014: Lutefiskaften på Bøkekroa, - i samarbeid med NAV Vestfold
28/11-2014: Akevittsmakekveld på Klokkergården – vi smaker på årets juleakevitter
6/2-2015: Akevittsmakekveld på Klokkergården – vi smaker på Regions-akevittene
10/4-2015: Årsmøte på Breidablikk tilbake

Seremonimester/skåleansvarlig Nils Røsholt (stående) ledet som vanlig forsamlingen gjennom taffelet på en meget humoristisk og engasjert måte Elisabeth Røsholt, (t.v.), Nils, Solvei Skudem Friberg, Arne Vesetrud (delvis skjult), Jon Henning som snur seg mot fotografen. Foto: Jakob Schjerven.Nyvalgt styremedlem Arild Henriksen (f.h.) sammen med sin kone Gro, og Harald og Gunvor Ruberg koser seg med ertesuppen. Foto: Jakob Schjerven.Fra middagen. Foto: Jakob Schjerven.Fra middagen. Foto: Jakob Schjerven.President Øyvind Bergene, (f.h.), Bente og Eivind Hauger-Johannessen, Ole Rønning, Liv Bergene og Frank Hvaal koser seg med maten. Foto: Jakob Schjerven.Hans Christian Bangsmoen VP NAV (f.v.), Oddrun Bergene, Astrid Schjerven, Ragnar Bergene og Marianne Hvaal. Foto: Jakob Schjerven.Fra middagen. Foto: Jakob Schjerven.Fra middagen. Foto: Jakob Schjerven.Fra middagen. Foto: Jakob Schjerven.Hans Christian Bangsmoen (t.v.) fikk NAV Lågendalens akevitt-planke av president Øyvind Bergene. Foto: Jakob Schjerven.Oldermanslauget spilte opp til underholdning og dans. Foto: Jakob Schjerven.