Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Landsmøte i Norges Kulturvernforbund

Norske Akevitters Venner ble tatt opp som medlem i Norges Kulturvernforbund i 2012. Denne helgen, 9.-11. mai 2014, er det Landsmøte i Kulturvenforbundet på Leangkollen i Asker. Norske Akevitters Venner er representert med tre delegater med president Per Harald Grue i spissen.


Norges Kulturvernforbund er en paraplyorganisasjon som arbeider innenfor historie, kulturarv og kulturminnevern. Organisasjonen har 21 frivillige medlemsorganisasjoner med 230 000 medlemmer og 1 400 fylkes- og lokallag. Av organisasjoner som er med i organisasjonen kan nevnes Norsk Kulturarv, Fortidsminneforeningen, Landslaget for lokalhistorie, Landslaget av motorhistoriske kjøretøyer og Norsk slektshistorisk forening.
   Helgens landsmøte hadde blant annet innlegg fra Ola Elvestuen, leder av Stortingets Energi- og miljøkomité, men høydepunktet var nok riksantikvar Jørn Holme som presenterte Riksantikvarens strategi for samarbeid med frivillige organisasjoner.
   Et annet viktg tema var de årlige kulturminnedagene der Norske Akevitters Venner deltok for første gang i 2013 med «Historiens kvinner og menn» der NAV-arrangementet var lagt til Atlungstad Brenneri.
   Simen Bjørgen, tidligere leder av Norske Akevitters Venner region Ottadalen, er direktør i Kulturminnefondet. Han orienterte landsmøtet om arbeidet i fondet.

Utflukt og festmiddag
Landsmøtet var også på omvisning til Oslofjordmuseet på Vollen i Asker.
   Som eneste medlemsorganisasjon med norsk mat- og drikkekultur som hovedformål, hadde Norske Akevitters Venner ansvaret for festmiddagen på landsmøtet. Valget falt på skipskost som festmat der kjøkkensjef Kristoffer Breivik hos linjeakevittransportør Wilh. Wilhelmsen står bak meyen; ertesuppe, salt kjøtt og flesk med tilbehør og karamellpudding til dessert - og med tilpasset følge innen øl (Wit of IPA fra Nøgne Ø) og akevitt (Lysholm Nr. 1 - Polarakevitt og Løiten Linie).
   I løpet av middagen fortalte Per Harald Grue akevitthistorien fra «tidenes morgen» og fram til våre dager. tilbake

Riksantikvar Jørn Holme presenterte Riksantikvarens strategi for samarbeid med frivillige organisasjoner.NAV-president Per Harald Grue (t.v.) i lystig passiar med Simen Bjørgen, direktør i Kulturminnefondet.