Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Arvesølvet Jubileumsutgave 1814-1914

I anledning Grunnlovsjubileet utgir Det Norske Brenneri en jubileumsutgave av Arvesølvet - kun tappet i et opplag på 1987 flasker.


Etiketten prydes av et maleri som ble laget i forbindelse med 100-årsjubileet i 1914.
   - Vi har valgt to helt unike eikefat til denne spesialutgaven av Arvesølvet, forteller Stig Bareksten.
   - Som vanlig er Arvesølvet akevitt modnet på ferske sherryfat, som gir en naturlig og helt spesiell avrundet karakter. Vi bruker kun de beste urter og råvarer fra norsk natur, sier Bareksten.
   I tillegg til den spesielle etiketten, har flaskene norsk flagg på toppen av flaskehalsen - og første vers av «Ja, vi elsker».

Akevitt til frokost?
Tjenerskapet på Eidsvoll serverte de 112 eidsvollsmennene lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker - uten elektrisitet og innlagt vann. Hver dag fikk 12 nye representanter spise en bedre middag sammen med prins Christian Frederik – uavhengig av stilling og rang. Her skal de ha fått karbonade i tillegg til andre luksuriøse retter.
   Typiske retter var kjøttsuppe, kalvesteik, brødpudding, syltet laks, egg og sild servert på rugbrød, flatbrød med mysost eller pultost, oksekarbonade, kjøttsaus, syltede rotgrønnsaker, postei av svin og lever, oksepaté og sitron-terte, i følge en artikkel i VG.
   Det skal ha gått med over 3000 liter vin og over 1000 liter brennevin i løpet av de intense ukene. Ikke minst skal de som fikk spise middag med prinsen, ha boltret seg i fransk Bordeaux og konjakk.
   - Og vi antar at de hadde lokalprodusert urtebrennevin på bordet- det vil si forløperen til akevitt, slik vi kjenner den i dag. Vår akevitt er helt klart et mer raffinert produkt med mer finesse, sier Stig Bareksten i Det Norske Brenneri.

Hvordan bestille spesialutgaven:
I og med at det er felles varenummer på Arvesølvet og Arvesølvet Jubileumsutgave 1814-1914, er standardutgaven «sperret» inntil videre. Systemet er likevel slik at om du bestiller via Vinmonopolets nettside med levering via lokalt Vinmonopol, vil du får standardutgaven dersom denne er i hylla lokalt. Ta derfor kontakt med det lokale Vinmonopolet og bestill via dem. Da vil de bestille rett flaske! Varenummeret er 9398601.

Publisert 07.05.2014 tilbake

Arvesølvet Jubileumsutgave 1814-1914 er kun tappet i 1987 eksemplarer, og akevitten kommer fra to spesielt utvalgte sherryfat.På historisk grunn: Produktutvikler Stig Bareksten i Det Norske Brenneri, med jubileumsakevitten foran Eidsvollbygningen.