Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Arendalsaquavit

Arendal er for mange sol, sjø, båtliv og sommer, og nå har byens fått sin egen «ankerdram». Lanseringenav Arendals Aquavit skjedde fredag 25. april 2014 i maritime omgivelser på skonnerten Solrik rett ved Torungene fyr - som også er motiv på etiketten.


Tekst og foto: Lars Ole Ørjasæter

Bak Arendals Aquavit står Arendal Herreakevittlaug (AHAL) og Arcus. Prosessen har tatt tre og et halvt år, men i går kvels var tiden inn til å smake på de edle dråpene.
   Arendals Aquavit er en mild og godt avrundet akevitt med alkoholstyrke på 38 volumprosent. Dette gjør at akevitten får en mild og fin karakter som passer både til sjømat og spekemat.

Destilleri
selv om resepten til Arendals Aquavit er nyutviklet av destillatør Halvor Heuch, har det vært drevet profesjonell brenning i Arendal i tidligere tider. I 1824 startet Kittelsbugts Brænderi produksjon av det som ble omtalt som «et bekjent utmerket brændevin». Fra 1839 til 1870 var det bryggeri i de samme lokalene. Bryggeriet skiftet i 1870 navn fra Kittelsbugt Bryggeri til Arendals Bryggeri.

Lokal kunstner
Forsideetiketten viser Torungene Fyr ved innseilingen til Arendal, og bildet er malt av den kjente marinemaleren Ants Lepson. Lepson som kommer fra Estland, har bodd i Arendal de siste 50 årene. Han arbeidet i sin tid ombord på de største seilskutene og har blant annet vært kaptein på fullriggeren «Sørlandet» og på Mjøsas hvite svane, «Skibladner».


Akevitten er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg fredag 2. mai 2014.


38 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 1494801
70 cl
Produsent: Arcus

 

 
 

  tilbake