Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Til Ladyens pris

Sunndalsakevitten Vill og Vakker kommer nå i spesialutgave for å hedre Sunndalens ukronede dronning, Lady Barbara Arbuthnott, en engelsk dame som bodde i Sunndalen fra 1868 til 1904 og som også har fått sitt eget musikkspill Lady Arbuthnott: Frua på Elverhøy.


Bak Sunndalsakevitten Vill og Vakker står det Norske Brenneri som for ikke lenge siden kjøpte Agder Brenneri. Akevitten er blitt populær, ikke bare i Sunndal, og er blant blitt kåret til en av de beste akevittene i Norge i en blindtest på nettstedet klikk.no.
   Etiketten på den nye akevitten er et maleri av Elverhøi og portrettet av ladyen.
   -Vi i Det Norske Brenneri ønsker å støtte årets oppsetning av musikkspillet, og har et samarbeid med foreningen Ladyens Venner, forteller Odd J. Nelvik. Nelvik er selv Sunndaling og har tidligere vært styreleder i Sunndal Kulturfestival. Han ønsker nå å videreføre sitt engasjement for musikkspillet gjennom sitt medeierskap i Det Norske Brenneri.

Nummerert
Som tidligere er alle flaskene nummererte, og akevitten kommer i et begrenset opplag.
- Dette er jo spesielt moro siden det i Sunndal også er en egen region av Norske Akevitters Venner (NAV), sier Nelvik.

Etikett på dialekt
Spesialutgaven Lady Arbuthnott av sunndalsakevitten har også alt av tekst oversatt til sunndalsdialekt. Det er Tor Erik Jenstad som har gjort dette arbeidet, og på baketiketten kan vi lese «Ovåldele løgumt attåt saukjøt, spikkjemat, griskjøt ell ein stækt fjellaure tu Sunndalsfjillo. Drekk´en gjenn når sola skjin ell når ho gla`a attom Kalkjinn ein mårk haustdag».

 

 


http://www.kntur.no/sunndalens_ukronede_dronning.htm

 tilbake