Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Sandnessjøen Akevittklubb stiftet

1.november 2013 ble Sandnessjøen Akevittklubb stiftet. Klubben er underlagt Norske Akevitters Venner (NAV) og er en frittstående venneforening med frivillig og personlig medlemskap for personer over 20 år. Ved oppstart i Sandnessjøen hadde 78 personer meldt sin interesse for medlemskap.


Hele 59 av disse var til stede under stiftelsesmøtet som ble markert med lutefiskmiddag m/tilhørende akevitt på Hotell Rica Syv Søstre.

På landsbasis er det ca. 7500 medlemmer. Det kan også tilføyes at de tre andre byene på Helgeland for lengst har etablert sine klubber. For å bli medlem går man via NAVs hjemmeside www.norsk-akevitt.org eller klikker på denne lenken. Sandnessjøen Akevittklubb vil da få tilsendt oversikt over de medlemmer som geografisk kan tilsluttes denne klubben. På samme nettside gis det informasjon om statuttene med bl.a. formålsparagraf og aktiviteter i Norske Akevitters Venner.

Presidentskap
På stiftelsesmøtet ble følgende interimsstyre valgt:
President: Sissel Hesjedal
Visepresident: Frans Nilsen
Seremonimester: Terje Johansen
Skattmester/kasserer: Ernst Eliassen
Sekretær: Margrethe Herset
Styremedlem: Marta Rønning
Styremedlem: Bjørn Helge Hansen.

Sandnessjøen Akevittklubb tar sikte på at dette skal være en klubb der personer kan møtes i sosialt og hyggelig samvær. Det skal gis nødvendig innsikt i og kunnskap om akevittene samtidig som at norske mattradisjoner blir ivaretatt. tilbake

Interimstyret i Sandnessjøen Akevittklubb, fra venstre: styremedlem Marta Rønning, kasserer Ernst Eliassen, president Sissel Hesjedal, seremonimester Terje Johansen, sekretær Margrethe Herset, visepresident Frans Nilsen og styremedlem Bjørn Helge Hansen.