Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

25. Hotell Frøya, Frøya

Lørdag 21. september 2013 var det autorisasjonsfest for Hotell Frøya, som nå er blitt det tredje «autoriserte serveringsstedet for norsk fatmodnet akevitt» i Sør-Trøndelag. Hege Ramseng, medlem av Presidentskapet i Norske Akevitters Venner stod for seremonien, sammen med Rolf Aas, President i Frøya Akevittforening.


Viviann Hammervik er akevittansvarlig ved hotellet, og i april var hun på akevittkurs i Trondheim sammen med restaurantansvarlig Lena Antonsen. Begge jentene er opptatt av kortreist mat og lokale råvarer, og bruker gjerne akevitt i maten også.
   Under festmiddagen fikk gjestene servert akevittsorbet som hvilerett mellom forretten, Lammecarré med pirog fylt med Hitra blå, bacon og løk, og hovedretten, Frøyas lakseloins fra SalMar med ostegratinerte gulerøtter og pepperrot-pure.
   Desserten var en delikat hvit sjokoladepanacotta med vannbakkelskjeks og jordbærsuppe.

Akevitt
Akevittene som fulgte maten, var henholdsvis Løiten Export Aquavit, Frøyas egen Lakseaquavit og Lysholm Trondhjems Aquavit.
   Frøya er en av verdens største fiskeoppdrettskommuner med mer enn 5400 øyer, holmer og skjær, og Frøya Akevittforening har siden stiftelsesmøtet i november 2009 klart å verve nesten 250 medlemmer. Imponerende – når befolkningen på de 5400 øyene ikke utgjør mer enn cirka 4100 personer! Den aktive foreningen forbereder allerede nå sitt 10-årsjubileum.

Eget fat
Til festmiddagen fikk et tomt eikefat fra Agder Brenneri påfyll av noen desiliter Lakseakevitt. Etter denne seremonien, utført av Hege Ramseng, Rolf Aas og Valborg Bekken (innehaver av Hotell Frøya), skal fatet fraktes fatet tilbake til Grimstad. Der skal det fylles opp med mer akevitt og godgjøre seg i fem år, og bli Frøya Akevittforenings Jubileumsakevitt.

Se også oppslaget i lokalavisa: http://www.froya.no/nyheter/festkveld_for_fryaakevitten/ og referat i papirutgaven.

  tilbake

Høytidelig autorisert: Fra venstre Hege Ramseng, NAV sentralt, Rolf Aas, president i NAV Frøya, restaurantansvarlig Lena Antonsen og Viviann Hammervik som er akevittansvarlig ved Hotell Frøya.Noen dråper med Lakesakevitt markerte starten for NAV Frøyas jubileumsakevitt som skal modnes i fem år på fatlageret hos Agder Brenneri..Forberedelse til jubileumsakevitt.