Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Gammel akevittransportør hugges

Roll on/roll-off skipet «Tampa» som gjennom årene har transportert atskillige containere med Linie-akevittfat, er ferdig med tjenesten og går til Kina for å bli hugget opp.


- Det er alltid vemodig når skip blir tatt ut av flåten. «Tampa» har jo opplevd mer enn skip flest, og selv om vi primært er et rederi, er vi stolte over den type bidrag som vår flåte kan gjøre for mennesker i nød, sier administrerende direktør Jan Eyvin Wang i Wilh. Wilhelmsen ASA til Dagens Næringsliv og sikter til den dramatiske flyktningesaken mellom Indonesia og den australske øya Christmas Island høsten 2001 der kaptein Arne Rinnan trosset trusler fra australske myndigheter og førte skipet inn i australsk farvann under henvisning til flyktningenes helsetilstand.
   «Tampa» har også vært med på å frakte Lysholm Linie på den påkrevde turen over Ekvator og tilbake igjen slik at akevitten skulle få den rette modningen. «Tampa» ble bygd i 1984 og opphuggingen skjer under oppsyn av Wilhelmsen Ship Management Green Recycling services ved Chanjing Ship Recycling Yard i Kina.  tilbake