Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

En Akevisitt til Løiten Brænderi

Lørdag 27. april 2013 dro 34 akevittvenner fra Tunsberg Akevittselskab med buss i retning Løten. På Lysaker fikk vi også følge med visepresident Bangsmoen og frue fra Norske Akevitters Venner sentralt.


Bussturen ble en hyggelig opplevelse med diverse innslag av både verbal og gastronomisk art. Vi fikk frisket på Tønsberg-historien vår, gode vitser livet opp, og det ble servert hjemmebakt og «hjemmesmurt» til morgenkaffen. Etterhvert kom det frem litt sterkere saker, man kan jo ikke dra på «en Akevisitt» uten litt akevitt!
    Vel fremme hadde vi god tid til å nyte flotte utstillinger på Løiten Lys, og rusle i den sjarmerende «handlegaten», før vi inntok en god lunsj i hyggelige lokaler.
   Så var det klart for hovedmålet for turen, omvisningsforestillingen «En Akevisitt». Denne fantastiske enmannsforestillingen er Norges mest spilte, og vi overvar fremføring nr. 5471. Dette foregikk i spritproduksjonslokalene på Løiten Brænderi, og var en reise gjennom brenneriets og Løitenakevittens historie. Lynraske kostymeskift, en herlig blanding av humor og alvor, og en skuespiller med stor sans for improvisert samspill med publikum, gjorde dette til en lystelig opplevelse.
   På hjemveien ble vi blant annet testet med en fin akevitt-quiz, og det var betryggende at vår egen president Jon Eivind Carlsen og visepresident Hans Christian Bangsmoen fra NAV hadde flest riktige svar! Bussjåføren, vårt eget medlem Bjørn Gran Bergsholm, fortjener all honnør for å bringe oss tur/retur Løten på en meget behagelig og trygg måte.
   - og, det var bare glade akevittvenner å se da vi ankom Tønsberg utpå kvelden.

Mona Skagen
Sekretær


 tilbake