Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Vellykket årsmøte hos Arcus

Regionforeningen arrangerte 10. april sitt årsmøte i lokalene til Arcus på Gjelleråsen. I tillegg fikk de fremmøtte en interessant omvisning i bedriftens nye lokaler.

En av Askerbussens hyggelige sjåfører transporterte behagelig og sikkert 27 medlemmer av foreningen til Destilleriveien på Gjelleråsen, der Arcus nå holder til.

Selve årsmøtet ble raskt og effektivt gjennomført i regi av Presidenten. Årsberetning og regnskap ble godkjent, Suzanne Berglund ble innvalgt som nytt medlem i Presidentskapet.

Det formelle ble etterfulgt av en interessant og lærerik omvisning i produksjonsanlegget til Arcus, ledet av Rune Laugen. Han fortalte om selve produksjonsprosessen, men også om utvikling av nye akevitter. Sentralt her er selvsagt fatlagringen. Deltagerne fikk en god innføring i hvordan fatene er bygget opp og vedlikeholdes. Arcus har et av landets svært få gjenværende bøkker-verksted.

Kvelden ble avrundet med sild og spekemat med tilhørende drikke i et hyggelig lokale tilknyttet selve fatlageret. Kaffe avec ble servert i egen kantine. tilbake

Brukte sherryfat er sentrale i modningen av Norsk akevitt. A&B-gruppen fikk en god innføring i hvordan disse vedlikeholdes.Arcus har opprettholdt tradisjonen med å tilby servering for mindre grupper i tilknytning til fatlageret.