Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Kjempeoppslutning om stiftelsen av ny region i Lågendalen

Rundt 75 prosent av medlemmene møtte opp for å feire begivenheten! Stiftelsen av Norske Akevitters Venner (NAV) – Region Lågendalen ble en stor suksess, sier nyslått president Øyvind Bergene, som er kjempefornøyd med fremmøte på stiftelsesmøtet.


- Dette var over all forventning, vi hadde ikke forventet at så mange ville komme, men det er jo bare hyggelig. Det ble en ekstra jobb for styret ved å arrangere dette selv, men resultatet ble strålende. En stor takk til styret med ledsagere som pyntet og gjorde det så vakkert, sier Bergene.
   Anne-Lise Mellbye, stifter og tidligere president i NAV, sto for stiftelsen av den nye regionen, og var meget imponert over hva de hadde fått til i Lågendalen. Etter innledning om Norske Akevitters Venner generelt, holdt hun et engasjert foredrag om de norske akevittene som ble etterfulgt av smaking av fem forskjellige akevitter.
   Middagsbordet sto ferdig nydelig pyntet, og alle 76 deltagerne kunne innta et 4-retters gourmetmåltid komponert og levert av Karen og Jan Erik Gravdal, akkompagnert av dertil nydelig matchende drikke. Laksetartar, skogsoppsuppe og lammeskank passet utmerket sammen med Gilde Taffel, Løiten Sommer akevitt og Gammel Oppland! Det hele ble rundet av med «tilslørte bondepiker», som smakte helt utmerket!

Hilsner og taler
Aftenens seremonimester og skåleansvarlig, Nils Røsholt, sørget for at alt gikk greit, og at alle fikk trimmet lattermusklene behørig! Det var svært hyggelig med mange taler, og den nye regionen fikk hilsningstaler fra en rekke organisasjoner. President i NAV Vestfold, Rolf Huseby hilste fra naboregionen og overrakte boken Drikkeskikker av Astri Riddervold.
   Videre kom det hilsningstaler fra Hvarnes Dannede Herrers Selskab, ved Frank Vidar Utklev, fra Oksebekken Smultring-laug ved Ove Hartman Odberg, og fra Lardøl øl-laug, ved Oddvar Steinsholt.
   Det kom også en hilsningstale fra Oddrun Bergene, som sammen med Astrid Schjerven og Gunvor Hogstvedt Ruberg hadde bakt gjærkringler til kaffen. Et utmerket bidrag fra KFB, hvor alle er medlemmer!
   Det var et fornøyd presidentskap som kunne konstatere at stiftelsesmøtet hadde vært meget vellykket, og at en entusiastisk forsamling hadde koset seg gjennom en kveld som gikk svært fort! Det gjør ofte det i godt lag! Vi ser frem til neste samling! tilbake

Foredragsholder Anne-Lise Mellbye flankert av det nye styret i NAV Lågendalen: Fra venstre skattmester/kasserer Jakob Schjerven, seremonimester/skåleansvarlig Nils Røsholt, Anne-Lise Mellbye, president Øyvind Bergene, styremedlem Ole Johan Grimholt og visepresident Ragnar Rønning Hansen. Skriver/sekretær Aase Rønning og styremedlem Ragnvald Kaupang var ikke til stede da bildet ble tatt.En pyntet sal ventet på 76 deltakere.Tidligere NAV-president Anne-Lise Mellbye holdt foredrag og sto for prøvesmakingen.Så ventet et firerettes gourmet-måltid.Anne-Lise Mellbye sammen med mesterkokk Jan Erik Gravdal som sto for den flotte middagen.I hyggelig lag I.I hyggelig lag II.I hyggelig lag III.I hyggelig lag IV.I hyggelig lag V.I hyggelig lag VI.