Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Strålende tur til Jægtvolden

I strålende vårvær dro rundt 30 glade akevittvenner «ut i verden» for å oppleve mat og drikke på Inderøya, og med overnatting på Jægtvolden Fjordhotell. Brønnøy og Omegn Akeviiforeningen startet tidlig om morgenen på akevittens dag - 13. april - med buss, og plukket opp en glad gjeng fra foreningen i Mosjøen, som ankom Grong med toget.


Sammen dro vi nedover mot Inderøya, hvor en spennende opplevelse ventet oss. Hotellets hyggelige sjef, Petter Vesterås, og hans like hyggelige ansatte, tok godt i mot oss. Hotellet ligger helt ned mot «fjærsteinan» der vi fikk rom med utsikt utover en vakker og stille Trondheimsfjord. Dette var rekreasjon.
   Det første på programmet, var et besøk på gamle Sundnes Brenneri. Her ble det smaking av lokalt øl fra Inderøy Gårdsbryggeri og akevitter på Sundnes Brenneri - i skinnet av levende lys i en steinhvelvskjeller fra 1844. Riktig så trolsk var opplevelsen . Her fikk vi også en gjennomgang av produktene og høre litt om Sundnes' historie. Vi smakte, kommenterte og det ble en riktig så god stemning.

Den store akevittmenyen
Etter denne seansen, returnerte vi til hotellet for å innta kveldens store meny. Vi hadde bestilt «Den store akevittmenyen», som besto av en seksretters middag med akevittpakke og lokalt øl. For å nyte alt dette, ble det en lang smaking og nytelse. Kokkene presenterte hver rett og akevitter og øl var satt sammen til hver av rettene. Alt som ble servert, var av lokale produsenter. Under middagene, ble det holdt noen taler, sanger og hyllest til ett av medlemmene som hadde fødselsdag denne lørdagen. Hvorfor vi feiret «Akevittens Dag», ble også fortalt.
   Det var en flott opplevelse vi hadde på Inderøya, og alle var enig om at dette kunne vi tenke oss å gjøre igjen. Inderøya har mange spennende og flotte overnattingsmuligheter og mange spennende spisesteder. Her brukes det meste fra Inderøyas lokale produsenter og dette smaker.

Ta turen
Skulle turen gå nordover for medlemmer av Norske Akevitters Venner, anbefaler vi å ta av E6 før Steinkjer, mot Inderøya og opplevelsene der. Baren på Jægtvolden Fjordhotell er også en autorisert akevittbar, og maten er fortreffelig.  Dette kan anbefales.
Etter en god natts søvn, deilig frokost, startet vi på turen hjem. Vi i Brønnøy hilser til våre akevittvenner fra Mosjøen, og takker for en fin helg sammen.

Hilsen oss i Brønnøy og Omegn Akevittforening
Berit Rødhyll (president) tilbake