Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Salten Akevittlag arrangerer sommertreff på Røst i juni

I samarbeid med Røst Akevittlag er det med glede at Salten Akevittlag tar med sine medlemmer for å oppleve dette særegne og flotte øyriket ytterst i Lofoten. Arrangementet går av stabelen 7. til 9. juni, med festmiddag på Qverini Pub og Restaurant lørdag 8. juni.


Røst er kjent for sitt gode fiske, nærheten til fiskeplassene, tørrfiskens gode kvalitet, de fantastiske fuglefjellene og ikke minst ærverdige Skomvær fyr.
   I tillegg er Røst stedet det den italienske adelsmannen Pietro Querini fra Venezia, med noen av sine menn, drev i land i januar 1432, etter sitt forlis i Biscayabukta flere måneder tidligere. Røst har i all tid hatt nære forbindelser til Italia og tørrfiskeksporten fra Røst går nettopp til Italia.
   På Røst ble verdens første tørrfiskopera fremført i august 2012. Operaen omhandler historien om Pietro Querini og hans menn. Forestillingene samlet 1.500 tilskuere i en kommune med bare 600 innbyggere, og fikk en fantastisk mottakelse!
   I turen inngår det blant annet sightseeing rundt fuglefjellene og Skomvær fyr.

Videre omtale av sommertreffet vil bli publisert på Salten akevittlags hjemmeside: www.saltenakevittlag.wordpress.com tilbake

Fuglefjellene på Røst. Foto: Håvard Eggen.