Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Nordmøre Akevittforening stiftet

Med 30 medlemmer til stede ble Nordmøre Akevittforening stiftet på Handelshuset Patrick Volkmar i Kristiansund 29. mai 2012. Med dette fikk NAV sin første forening i Møre og Romsdal fylke, og sin region nr 32.


Tekst: Per Harald Grue

Konservator Sverre Svendsen ønsket velkommen til det gamle kaffebrenneriet Handelshuset Patrick Volkmar som i dag drives som kombinert museum og serveringssted av Nordmøre Museum.
   Einar Lund ledet stiftelsesmøtet og bidro med fast hånd til at vedtekter og styre kom enstemmig på plass. Styret har medlemmer fra de fleste kommunene på Nordmøre med god forankring av mat- og drikkeinteresserte personer i hele regionen. Foreningen har ved etableringen 40 medlemmer.
   Kveldens servering var naturlig nok bacalao med Lysholms Bacalaoakevitt som følge. Men også tre andre akevitter fra Lysholm- og Løitenfamilien ble utprøvd. President
   Per Harald Grue holdt kåseri om norsk akevitt gjennom tidene og utdypet historien til de akevitter som ble servert. Han ble undervegs supplert av visepresident Sverre Svendsen var med og etablerte Vinmonopolets bedriftsmuseum på Hasle for 30 år siden. Store deler av museumsgjenstandene er nå varig utlånt til det nystartede Atlungstad Brenneri.

Som styre i Nordmøre Akevittforening er valgt:
President: Einar Lund
Visepresident: Sverre Svendsen
Skriver: Kirsten Myklebust
Skattmester/kasserer: Bjørn Myklebust
Seremonimester/skåleansvarlig: Oluf Strand
Forvalter matkultur: Gunn Kvernø
Styremedlem: Torild Strand
Styremedlem: Egil Holberg
Varamedlem: Ouirien Van Oirschot


 tilbake

Ouirien Van Oirshot (i midten) og Gunn Kværnø serverer akevitt til Bacalaoen. Sverre Svendsen passer på så det går riktig for seg.