Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Generalforsamling med skrei

Lørdag 25. februar 2012 gjennomførte Salten Akevittlag laget første generalforsamling med påfølgende skreiaften. Arrangementet ble holdt på Restaurant Diplomat i Bodø (tidl. Jernbanerestauranten).


Etter at det formelle under generalforsamlingen var på plass, holdt president Per Harald Grue i Norske Akevitters Venner et 30 minutters foredrag om akevittens historie. Dette synes å være midt i blinken for forsamlingen.

Deretter ble nærmere 50 akevittvenner servert en full treretters skreimiddag og fire akevitter (á 0,2 cl) som skulle bedømmes ut fra farge, lukt og personlig smak. Disse var Simers Taffel, Skreiakevitt, Gammel Opland og Løitens Export.

Kort om Salten Akevittlag:
Salten Akevittlag ble stiftet i desember, men allerede to og en halv måned etter stiftelsen har laget kommet opp i 140 medlemmer. Salten Akevittlag har fra dag en vært fullverdig medlem av Norske Akevitters Venner, som på landsbasis har 6.000 medlemmer. Salten Akevittlag er den 29. regionen i Norge, og har siden oppstarten vært det lokallaget som vokser raskest. Salten Akevittlags formål er ikke bare å fremme norsk akevitt, men å fremme lokale mattradisjoner, drikkekultur og skape synergieffekter og smakfulle møteplasser for personer med felles interesser. Neste arrangement i laget regi blir sommerens havrettbord på Kjerringøy Brygge Hotell 9. og 10. juni. Her blir det både nye kulinarisk nytelser, mer akevitt- og matfaglig påfyll, og båttur med Bolga fra Salten Veteranbåtlag, så er det bare å merke av helgen i kalenderen, sier Salten Akevittlags president Øistein Wien entusiastisk.


 tilbake

Skrei med rogn, lever, gulrøtter og Sandefjordsmør.Generalforsmaling med skreiaften: Irene Wilhelmsen (t.v), Tom Jacobsen, Per Harald Grue (dagens foredragsholder og president i Norske Akevitters Venner), Mona Halsbakk, Dagfinn Sivertsen, Øistein Wien og Torgeir Kvarsnes. Geir Winther var ikke tilstede da bildet ble tatt.