Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Det Norske Måltids Hederspris til Halvor Heuch

Halvor Heuch, destillatør og fagdirektør i Arcus, ble tildelt Hedersprisen under finaleshowet for Det Norske Måltid i Stavanger konserthus lørdag 5. januar 2012 - og prisen kom i følge prisvinneren svært overraskende.


– Vinneren brenner for harmonien mellom norsk tradisjonsmat og drikke, og formidler med glede og engasjement verdien av måltidet som opplevelse og helhet, het det blant annet i juryens omfattende begrunnelse, som ble lest opp av fjorårsvinner Ingrid Espelid Hovig.
   Selv om heuchs virke har vært innen brennevinsfremstilling og herunder akevitt i særdeleshet, har han i svært mange år koblet mat og drikke - og spesielt norsk tradisjonsmat der han har utviklet en rekke tilpassede akevitter.

Første gang i fjor
Prisutdeler Ingrid Espelig Hovig - hele Norges «matmor» - fikk prisen i 2011, og prisen «tildeles en person, et firma eller en organisasjon som har hatt særlig betydning for norsk matkultur».

Les mer på horacanytt.no


 tilbake

Halvor Heuch fikk Det Norsk Måltids hederspris. Fra før er han blant annet hedret med Ridder av første klasse av St. Olavs Orden. (Arkivfoto: Lars Ole Ørjasæter)