Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Fortsatt mulighet til å kjøpe andel (medlemsbevis) i Atlungstad Brenneris Venner

Det nye Atlungstad Brenneri AS ble stiftet 20. juni 2011 og har nå ni eiere med blant andre Hedmark fylkeskommune, Arcus AS, Hoff SA og Eidsiva Energi AS som aksjonærer. Vi i Norske Akevitters Venner har vært med i planleggingsarbeidet og NAVs president, Per Harald Grue, er innvalgt som styremedlem i selskapet.


Atlungstad Brenneri AS skal utvikle et av Norges eldste brennerier til et levende industrielt kulturminne. På Atlungstad skal det produseres potetsprit og det skal være produksjon og fatlagring av akevitt.

Riksantikvaren er med
Den 30. september 2012 ble det gamle fatlageret høytidelig gjenåpnet av riksantikvar Jørn Holme og statssekretær Henriette Killi Westhrin. Samtidig ble det gjort kjent at Atlungstad Brenneri vil bli utpekt som landets tolvte teknisk industrielle kulturminne og fra 2013 få fast bevilgning over statsbudsjettet. Med dette er en ny milepel nådd, men mye står igjen før Atlungstad blir det et fullt utbygd sentrum for norsk mat og drikkekultur og for verdens beste akevitt, «Norsk akevitt».

Atlungstad Brenneris Venner
I mars 2012 ble foreningen Atlungstad Brenneris Venner etablert. Hittil har vel 30 av foreningens medlemmer utført mer enn 1700 dugnadstimer på anlegget til en verdi på nesten 500.000 kroner.
   I tillegg har Venneforeningen solgt medlemsbevis (andeler) for 1000 kroner per stk. Dette har blitt organisert gjennom Norske Akevitters Venner. Til nå er det solgt 660 andeler for 660.000 kroner. I tillegg har de som har utført dugnad opparbeidet seg 70 andeler. Mange av dere som får denne e-posten har allerede kjøpt slike andeler.
   Ved kjøp av en andel (medlemsbevis) blir du medlem av den eksklusive forening Atlungstad Brenneris Venner. Medlemmer av Norske Akevitters Venner har fått fortrinnsrett til å kjøpe andeler.
   Atlungstad Brenneris Venner har fått en rett til å kjøpe en stor del av aksjene i Atlungstad Brenneri AS og vil dermed få en hånd på rattet i styringen av selskapet. Ved kjøp av en andel på 1000 kroner vil du få ditt eget nummererte andelsbrev. Dette har en eksklusiv design og kvalitet. Atlungstad Brenneris Venner vil holde eksklusive arrangementer på Atlungstad der mat, kultur og utprøving av fatmodnete akevitter står i sentrum. Det første vennetreffet ble holdt 21. september i år, og flere vil følge.

Flere brennerivenner
Vi ønsker å få med medlemmer i Atlungstad Brenneris Venner fra hele landet. Flere av våre regioner planlegger opplevelsesturer til Atlungstad i 2013. Vi i landsforeningen vil også stå for slike arrangementer i 2013 som er skreddersydd for de som må reise langt for å komme til Atlungstad.
   Det er nå om lag 250 andeler (medlemsbevis) som ikke er solgt. Fyll ut bestillingsskjemaet og send det til oss i Norske Akevitters Venner. Du vil få tilsendt faktura, og andelsbrevet vil du få tilsendt et par uker etter at fakturaen er betalt. Dette kan være en hyggelig julepresang til deg selv eller noen du synes fortjener det.
   Pengene du betaler inn vil Venneforeningen bruke til å utvikle Atlungstad Brenneri AS til et levende kulturminne og til det nasjonale senter for verdens beste akevitter – norsk fatmodnet akevitt.
   Mer om Atlungstad Brenneri AS finner du her.
   Vedtekter for Atlungstad Brenneris Venner finner du her.


 tilbake

Først en port. Så en gitterdør. Enda en gitterdør - og du er i det aller helligste på Atlungstad - «Paradiset».Mandelpoteter på fat skal bli Atlungstad Aquavit av Mandelpotet.Atlungstad Brenneri har en rekke historiske gjenstander som de besøkende kan få se.Fatlageret på Atlungstad Brenneri.Atlungstad Brenneri i Stange anno 2012.