Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Reautorisering og nye eiere på Gamletorvet Spiseri

Etter eierskifte, måtte Gamletorvet Spiseri reautoriseres av Norske Akevitters Venner. Stig Furuseth og Wenche Lynneberg hadde ingen vanskeligheter med å tilfredsstille kravene. Torsdag 9. oktober var president Anne-Lise Mellbye sammen med flere fra presidentskapet, andre medlemmer fra foreningen og inviterte gjester på Gamletorvet Spiseri i anledning at spisestedets akevittautorisasjon skulle fornyes.

 

Ved eierskifte må autoriserte spisesteder reautoriseres. Ny eier må vise at vedkommende holder matkulturen og akevittfanen høyt hevet. Så langt er 15 «akevittsteder» blitt funnet verdige til å motta NAVs akevittautorisasjon – noe som gjør dem til autorisert serveringssted for norsk, fatmodnet akevitt.
   Ærverdige Gamletorvet Spiseri var for øvrig landets første sted som ble akevittautorisert høsten 2002. I statuttene heter det at blant annet stedet skal profilere seg i forhold til kombinasjoner med mat og akevitt og til enhver tid ha tilbud om og best mulig profilere de fire klassikerne Løiten Linie, Gammel Opland, Lysholm Linie og Simers Taffel. Spisestedene forplikter seg til å ha spesialakevitt i sesongene og totalt minst ti norske, fatmodnete akevitter i beholdningen til enhver tid. Samtidig må man inneha tilstrekkelig kunnskap om særpreget på norsk akevitt basert på potetsprit, kryddertradisjoner og fatlagring.
   Stig Furuseth og Wenche Linneberg tok over Gamletorvet Spiseri da Arne Johansen trakk seg tilbake i fjor. Stig og Wenche inviterte til en spennende og hyggelig aften med akevittsmaking og dertil meget godt passende fingermat. NAV og Oplandske Akevittvenner ønsker det nye eierparet lykke til i Gamletorvet Spiseri, og vi ser fram til mange arrangementer med gode akevittsmaker fra minst 20 ulike sorter vi kunne telle på hylla! tilbake