Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Norsk akevitt - også på Europris

Norsk, fatmodnet akevitt er populær som aldri før, og vi kom over en variant som ikke selges gjennom Vinmonopolet. På Europris kan en kjøpe Norsk Akevitt for under 40 kroner.


De fleste har nok allerede skjønt at dette ikke dreier seg om «ekte vare», men om ekstrakt som ved tilsetning av nøytralt brennevin skal få karakter av akevitt. Om importør L. K. Haaland i Stavanger er helt sikre på dette, vites ikke, men for sikkerhets skyld står det på baketiketten at det ferdige produktet «Drikkes som snaps. Serveres ofte iskald direkte fra fryseboksen.»

Et lite lovbrudd?
I henhold til Forskrift nr. 1148 om alkoholsterke og aromatiserte drikker mv. skal alt som markedsføres som «Norsk Akevitt» være produsert i Norge, være produsert av potetsprit fremstilt i Norge basert på minimum 95 prosent norske poteter, samt være modnet på eikefat i minst seks måneder. Den omtalte ekstrakten med kledelig etikett kommer nok ikke i denne kategorien.
   Daglig leder i L.K. Haaland, Einar Haaland, forteller at de ikke har noen planer om å endre etiketten - det måtte i så fall være å legge til en bindestrek og ordet «type».
   - Inntil videre tar vi dette med stor ro da det til tross for teksten på etiketten, burde være kompeltt umulig å forveksle våre flasker med de en kan kjøpe på Vinmonopolet.

Bygde-Norge
Ekstrakten Norsk Akevitt er etter det vi får opplyst ingen storselger - og det er gjerne butikker i Bygde-Norge som fører produktet. Det samme gjelder også andre ekstrakter og essenser, men salget er ikke som det en gang var - antakelig på grunn av økt antall Vinmonopolutsalg og nedgang i produksjonen av hjemmebrent.


 tilbake