Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Arcus-Gruppen overtar Aalborg og Gammel Dansk

Arcus-Gruppen har signert avtale om å overta varemerkene Aalborg, Brøndums, Gammel Dansk og Malteser fra Pernod Ricard, fremgår det av en pressemelding fra Arcus. Kjøpesummen er NOK 770 M. Kjøpet er avhengig av godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

– Vår strategi er å bygge sterke nordiske merkevarer, og overtakelsen av disse merkene er i tråd med dette. Vi har en lang og solid akevitt-tradisjon og betydelig kompetanse på brennevin i Arcus-Gruppen. Det er derfor gledelig at vi nå får internasjonalt etablerte Aalborg med i vår portefølje. I tillegg ser vi et stort potensiale i å foredle og videreutvikle merkevaren Gammel Dansk. Ikke bare styrker dette vår nordiske brennevinsposisjon, men med videreutvikling av disse merkevarene kan vi gjøre våre produkter enda mer attraktive på det internasjonale markedet, sier Otto Drakenberg, konsernsjef i Arcus-Gruppen.

Arcus-Gruppen er Norges ledende aktør på vin og brennevin, og er godt posisjonert også i Sverige. Gjennom kjøpet av merkevarene Aalborg og Gammel Dansk, styrkes Arcus-Gruppen i Danmark og Tyskland.

Inkludert i overtakelsen er også merkevarene Brøndum og Malteser Aquavit, samt produksjonsanlegget i Aalborg.

Aalborg Akvavit er Danmarks største brennevinsmerke, og selges også i mange internasjonale markeder. Gammel Dansk ble første gang produsert i 1964 av De Danske Spritfabrikker, og er i dag den mest populære bitter i Danmark.

Arcus-Gruppen kjøper merkevarene og produksjonsanlegget for NOK 770 M (EUR 103 M). Kjøpet er avhengig av godkjennelse fra konkurransemyndighetene.


FAKTA OM ARCUS-GRUPPEN:
Arcus-Gruppen AS er en ledende aktør innen produksjon, salg og distribusjon av vin og brennevin i Norden. Selskapet er representert i alle de nordiske landene. Hovedeier er det svenske investeringsselskapet Ratos AB. Arcus-Gruppen AS driver sin virksomhet innen de tre forretningsområdene Brennevin, Vin og Distribusjon. Hovedselskapene i Arcus-konsernet består i tillegg til morselskapet Arcus-Gruppen AS av datterselskapene Arcus AS, Arcus Wine Brands AS, Symposium Wines AS, Excellars AS, Vinordia AS, Vectura AS og Vingruppen i Norden. Arcus-Gruppen er lokalisert på Gjelleråsen i nytt administrasjons- og produksjonsanlegg, har 470 ansatte og en omsetning på ca 2 mrd. NOK.

FAKTA OM AALBORG:
Historien om Aalborg Akvavit startet på 1800-tallet med de tre «brændevinsfædre» Isidor Henius, Anthon Brøndum og Harald Jensen, som hver for seg representerte tre forskjellige retninger innen fremstilling av akevitt og snaps. Fabrikken i Aalborg, som er et landemerke i byen produserer og distribuerer kjente merkevarer som Aalborg Akvavit, Gammel Dansk, Brøndum Kummen Aquavit og Malteser Aquavit. tilbake