Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Chris ble Norges beste bartender

Fredrikstad-gutten Chris Grøtvedt (27), barsjef på Hotel Continental i Oslo, ble Norgesmester i en knallhard konkurranse blant landets fremste bartendere. Det hele skjedde på Akevittens dag, 13. april 2012 - og selvsagt var det akevitt i glassene.


- Dette var fantastisk moro, sier Chris. Han begynte sin karriere allerede som 19-åring hos Dr. Johnsen i Fredrikstad. Den gang var han så ung at han bare hadde anledning til å servere øl og svake viner. I dagens landsfinale handlet det om akevitt. Over 50 bidrag fra bartendere landet rundt var innsendt til konkurransen om å lage Norges beste akevitt-drink. De fire beste ble plukket ut til en finalerunde som gikk av stabelen på utestedet Lawo i Oslo, i regi av Det Norske Brenneri.

Akevittveteran Johansen
Hoveddommer i konkurransen var ingen ringere enn kokebokforfatter og NRK-veteran, Jahn Otto Johansen - selv svoren akevittelsker.
   - Dette er jo selve Arvesølvet i norsk brennevinsproduksjon, med en historie flere hundre år tilbake. Tradisjonelt drikkes jo akevitten som følge til norske nasjonalretter, men nå er en ny trend på gang. Norsk fatlagret akevitt i drinker blir en hit i norske barer fremover, sier Jahn Otto.
   - Det ligger svært mye trening i å bli en topp bartender, sier Norgesmester Chris Grøtvedt. Når jeg ikke er på jobb i baren, leser jeg meg opp på trender, og trener i baren hjemme. Spesielt morsomt å vinne med den nye norske akevitten Arvesølvet, siden både jeg og min far er akevittelskere, spesielt i julesesongen.
   - Dette er faktisk også den nye drinktrenden. Det skal være rene smaker, rent brennevin - og det brukes i dag mye sherry og portvin i drinkene. Derfor passer Arvesølvet spesielt bra, siden den er lagret på ferske sherryfat, smiler den glade Norgesmester.
   - Jeg begynte min læretid i Restaurantgruppen i Fredrikstad, og kan vel si at jeg har fått barlivet inn med morsmelka, da det var gode venner av familien som drev disse restaurantene, forteller den nybakte Norgesmesteren, Chris Grøtvedt, som for to år siden ble hentet til en av de mest toneangivende barene i hovedstaden.

Her er oppskriften på Chris Grøtvedts vinnerdrink:
Navn:
In Search of Arvesølvet

Glass:
«Elegance» - coupette glass

Ingredienser:
35 ml Arvesølvet Akevitt
5 ml Valdivia Amontillado
20 ml Niepoort 10 YO
15 ml hjemmelaget sirup (karve og vanilje)
20 ml lime juice
3 dæsj Dutch Colonial Bitters
2 dæsj Mozart Chocolate Bitters
Eggehvite
Kakao rundt kanten av glasset


 tilbake
Finalister i kåringen av Norges beste akevitt-drink: Fra venstre: Christian Vikmannn, fra fru Burums i Oslo, Monica Berg fra Aqua Vitae i Oslo, vinner Chris Grøtvedt fra Continental og Erik Danilo Wistner Rafto fra Biblioteket Bar i Bergen.