Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Internationale Grüne Woche - norsk utstillingsvindu i Berlin

20.-29. januar 2012 gikk Internationale Grüne Woche (IGW) av stabelen i Berlin - den 77. i rekken og med norsk deltakelse for 25. gang. Den norske deltakelsen på IGW er både et norsk utstillingsvindu mot Tyskland og Europa, men også et forum som skaper samarbeid og interaksjon mellom de norske utstillerne og myndighetene med Landbruks- og matdepartementet i spissen.

Bak den norske deltakelsen står Landbruks- og matdepartementet - i samarbeid med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin - for å nevne de mest sentrale, og «Norwegen» dekket i år hele 350m2.
   Statsråd Lars Peder Brekk sier at den norske deltakelsen er viktig for å teste og utvikle markedet for noeske matprodusenter og reiselivsaktører, og de norske deltakerne var da også en blanding av dette. Samtidig tjener den norske standen som næringspolitisk møteplass på høyt nivå, og årets IGW ble besøk av en rekke offisielle og mindre offisielle delegasjoner fra Norge.
IGW har opp gjennom årene blitt en av verdens største forbrukermesser for mat, drikke og landbruks- og fiskeriprodukter med rundt 400.000 besøkende, cirka 1.500 utstillere fra 60 land og et pressekorps på rundt 5.000  journalister fra 70 land.

Egen akevittbar  
I år var det kun en norsk akevittprodusent som var med til Berlin, og det var Arcus' tyske importør Eggers & Franke som sto ansvarlig for servering av norsk, fatmodnet akevitt. Idir Ben Mahiout og Fleur Conradi serverte kald (huff!) Lysholm Linie til den gemene hop, mens de som viste litt mer interesse kunne få andre varianter med fatmodnet (og romtemperert) i dertil egnede glass fra Riedel.

Heder til klippfisk
Under åpningen av den norske fellesstanden på IGW var det ikke mindre enn tre statsråder som kunne gratulere klippfiskbedriften Jakob & Johan Dybvik AS fra Fiskarstrand utenfor Ålesund med Matmerks høythengende spesialitet-merke. Klippfisken Gran Reserva er laget av nordatlantisk torsk og er spesielt egnet til langtidslagring på grunn av minimalt fettinnhold. Dybvik kaller Gran reserva for havets spekeskinke og den utmerker seg med lang, fyldig og avrundet smak.


Flere bilder og litt mer om IGW 2012 kan du lese her


 tilbake

På besøk i akevittbaren, fra venstre styremedlem i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Inge Staldvik, leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke, Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Norske Akevitters Venner hadde også tilsneket seg litt plass (se den lyse sirkelen).Mens den gemene hop fikk sin nedkjølte Lysholm Linie i kuleformede glass, var det noen liebhabere som ønsket et nærmere bekjentskap med norsk, fatmodnet akevitt. Her har bartender Idir Ben Mahiout tatt fram et Riedelglass med temperert akevitt for å vise forskjellen.Gran Reserva klippfisk fra klippfiskbedriften Jakob & Johan Dybvik AS fra Fiskarstrand utenfor Ålesund fikk Matmerks høythengende spesialitet-merke - her med velegnet drikke.