Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Aquavit 1

Hortensakevitt med lys gyllen farge og dufter av karve, kamfer, sitrus og fatkrydder. Akevitten er fyldig og rund med en litt sødmefull ettersmak som varer lenge. Et godt valg til lutefisk, julebrunsj og til sommerens grillmat. Serveringstemperatur: 16–18 °C.

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 5705302
50 cl
Produsent: Agder Brenneri – K.G. Puntervold


Kongelig Norsk Aquavit 1

Kongelig Norsk Aquavit Selskab (KNAS) i Horten står bak en av våre nyeste akevitter. Den lanseres i dag, onsdag 7. november 2007 kl. 18.00, og akevitten er basert på norske poteter, karve fra Vestfold og fatlagring.

Tekst og foto: Lars Ole Ørjasæter

Siste skudd på stammen av norske fatmodnete akevitter er Aquavit 1 (V.nr. 57053, BU, 50 cl). Akevitten er produsert for Kongelig Norsk Aquavit Selskab (KNAS) i Horten av Agder Brenneri i Grimstad, og utviklingen har tatt flere år.

Foreningen som ble stiftet 2. februar i 2002 og har nærmere 100 medlemmer fra Trondheim i nord til Gran Canaria i sør, tok et initiativ for å få laget en lokal akevitt. Nå er akevitten avduket og foreningen skal i den anledning også etablere et eget selskap som skal ta seg av salget – som selvsagt går gjennom Vinmonopolet.

Det har også vært en lokal etikettkonkurranse knyttet til akevitten, og vinneren får en premie på NOK 7500.

I følge KNAS er dette en kompleks akevitt med harmonisk krydderkarakter og god ettersmak som egner seg til matretter fra grill til norsk tradisjonsmat. Akevitten er basert på karve fra Vestfold, er fatlagret og holder 40 volumprosent alkohol.

NAV gratulerer KNAS med Aquavit 1!

Bildene:

Aquavit 1 fra Horten.

Stig Thorsen har vært med produktet fra den første prøvesmakingen.

KNAS holder til i staselige omgivelser i Sjømilitære Samfund i Horten.


 tilbake

Aquavit 1 fra Horten.KNAS holder til i staselige omgivelser i Sjømilitære Samfund i Horten.KNAS holder til i staselige omgivelser i Sjømilitære Samfund i Horten.Aquavit 1 fra Horten.