Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Kumleakevitt

Nei, det er (til nå) ikke laget noen egen akevitt som er spesialtilpasset kumle (ball, kumpe, ball, raspeball...). Under Det Follougske Akevittselskabs kumleaften på Kumlegaarden i Drøbak 28. oktober ble likevel en akevitt funnet mer egnet i kumlesammenheng enn de andre som ble testet.

Kumle er ikke bare raspet potet blandet med byggmel, formet som en ball og kokt i kraft. Kumle et er helt måltid der en også finner sauekjøtt, vossakorv, kokt flesk, kålrotstappe, bacon-terninger, tyttebær - og mandelpoteter(!). Det er i alle fall slik retten serveres på Kumlegaarden i Drøbak, og smakspanelets oppgave var å komme fram til den optimale akevitten som passet til smaksintrykket fra alt som var på tallerkenen.

Skjønnsomt utvalg
Følgende akevitter var plukket ut til testingen:

Løiten ***
Nansen
Gilde Jule Aquavit 2011
Kobbernaglen
Steinvikholm Aqua Vite

Ideen bak «utplukket» var å finne akevitter som hadde kraft nok til å hamle opp med både røykte smaker og annet på tallerkenen, og et stedlig smakspanel bestående av Knut Tollefsrød, Nils Olsen, Jorun Andvord og Anders Røed luktet og smakte seg gjennom måltidet.

Overraskelse
Det viste seg at årets juleakevitt fra Arcus  - Gilde Jule Aquavit 2011 - stakk av med seieren,  tett fulgt av Kobbernaglen fra Agder Brenneri. de tre andre akevittene kom på tilnærmet delt tredjeplass. tilbake

Eva Tenden på Kumlegaarden i Drøbak kan kumle - og maten lages fra bunnen av uten kompromisser.Den ultimate kumleakevitten kåres. I smakspanelet: Knut Tollefsrød (nr. 2 f.v.), Nils Olsen (nr. 4 f.v.), Jorun Andvord (nr. 3 f.h.) og Anders Røed (nr. 1 f.h.).Kumle slik den serveres på Kumlegaarden i Drøbak.