Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Lysholm Linie Christmas Edition 2014

Linie Christmas Edition ble lansert i 2011 som et helt nytt produkt utviklet spesielt for å passe til tradisjonell julemat. Som navnet tilsier er akevitten fatmodnet til havs, akkurat som den originale Lysholm Linie Aquavit. Inni flasken er reisedatoene og navnet på skipet trykket. Den første utgaven var  dessverre kun å få kjøpt i Danmark og Sverige, men fra 2013 har den også funnet veien til Vinmonopolet.

 41,5 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 765701
70 cl
Produsent: Arcus

 

Linie Christmas Edition 2011

Linie Christmas Edition 2011 har en kompleks og unik krydderblanding med nyanser av sitrus og karve. Den er avrundet med sødme og vanilje fra sherryfatene. Fatmodningen til havs i sherryfat med skiftende temperaturer og konstant bevegelse gir Linie dens avrundede smak. Sammen gir dette en unik blend perfekt avstemt til julematen.

Hvordan nyte Linie Christmas Edition 2011
Den beste måten å nyte Linie Christmas Edition 2011 på er å drikke den romtemperert i et tulipanformet glass, slik en connoisseur ville drukket Cognac. Den passer utmerket sammen med tradisjonell julemat. Norsk Linie Aquavit er kjent for sin unike sjøreise, en tradisjon som har spilt en sentral rolle i modningsprosessen i mer enn 200 år. I 1780 bygget Catharina Lysholm briggen «Trondhiems Prøve» i samarbeid med sin bror.
   I 1805 forlot briggen Trondheim med kurs mot Batavia, eller Øst-Indonesia, lastet med potetsprit og andre handelsvarer. Fem fat med sprit forble usolgt, og returnerte til Norge i 1807.
   Ved returen ble en stor oppdagelse gjort. Smaken på den bereiste akevitten hadde blitt rundere og bedre i løpet av reisen. Linie Aquavit var født.
   Den dag i dag sendes fremdeles all Linie Aquavit ut på en fire måneders lang reise som dekkslast i sherryfat for å oppnå ideell modning. På innsiden av hver forsideetikett finner man navnet på skipet akevitten har reist med, samt dato for avreise og ankomst. tilbake