Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Sild skjerpet smaksløkene

34 Sildeglade Akevittelskere møttes lørdag 18. juni i Uttian Gredahus. Denne kvelden tok styret ansvar for å lokke smaksansene til Frøyas Akevitt-venner ved å by på et variert sildebord med mange tradisjonelle og noen nye silderetter.

Styret møttes kvelden før, og hadde det veldig hyggelig med å trylle fram de lekreste retter. Vi var heldig og ble sponset med spekesild, kryddersild og matjesild av akevittmedlem Johan Anton Ervik. Den måtte bare hentes på Råkvåg, og Berni satte nesten livet på spill i full blæst i en liten åpen båt.
   Takket være disse to ble det sild i massevis!

Ny akevitt
Servert med den nye Fisk- og Skalldyr-akevitten, ble dette meget bekvemmelig for våre ganer. Over 20 forskjellige silderetter - deriblant Mariannes gode, gammeldagse sildesuppe, sto på bordet sammen med egg, hjemmebakt rugbrød og loff. Det ble både middag og nattmat på gjestene.
   Seremonimester Berni sto som vanlig for akevittsmaking. Denne gang presenterte han Atlungstad akevitt,Trondhjemsakevitt og Fisk- og Skalldyrakevitt.
   Akevittsanger runget, historiene satt løst og det ble en meget trivelig kveld. Kunnskap om akevitt og sild ble også testet gjennom en quiz for sildeglade akevittelskere. Her ble det faktisk en del riktige svar.
   Frøyas Akevittvenner er en trivelig gjeng, og vi ser fram til å møtes igjen 20. august på Supen Pøbb hvor det skal serveres Bacalao.

Skriver Toril Aas


 tilbake