Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Norsk-svensk seier i Linie Award

Årets Linie Award ble en festkveld både for norske og svenske farger. I tillegg ble Landsbruks- og matminister Lars Peder Brekk hedret med Liniens Hederspris for sitt enestående engasjement for norsk mat- og drikkekultur.


Et fullsatt Tjuvholmen Sjømagasin var vitne til at Patrick Hassel fra Thornströms Kök i Göteborg gikk av med seieren og mottok et to ukers arbeidsopphold på den anerkjente svenske Michelinstjernerestauranten til Mathias Dahlgren - samt en sjekk på NOK 15.000.
    - Dette har vært en kjempeutfordring og en veldig god erfaring for meg. Det skal bli utrolig gøy å lære mer og utvikle meg videre hos Dahlgren, sier kokkevinneren.
   Juryleder og Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie var imponert over Hassel.
   - Patrick var den som lagde mat med nok smak, krydder og fett til å passe til akevitt. han våget å gå hele veien og var den tøffeste kokken.

Norsk seier
I år satset Linie Award på en ny gren i konkurransen. bartendere fra Norden konkurrerte om et opphold på den kjente New York-baren Death & Company.
   Norske Halvor Digernes ved Fuglen Bar i Oslo vant NOK 15.000 og skal ha en arbeidsuke i New York i september. Sjefsbartender ved Death & Company Thomas Waugh, satt i juryen.
   - Jeg ble veldig imponert over kvaliteten på de nordiske finalistene. halvor dro det lengste strået med drinken Dandy Lion, sier Waught.
   Juryleder Roar Hildonen legger til: dandy Lion har en tydelig smak og aroma av Lysholm Linie. Drinken har god balanse og spennende ingredienser i en uvanlig kombinasjon.
   - Meget elegant jobbet, sier Hildonen.

Hederspris til Brekk
Sjefsdestillatør på Arcus, Halvor heuch, og juryleder for Linie Award, Geir Skeie, delte ut Linies Hederspris til en takknemlig Landbruks- og matminister.
   - Lars Peder Brekk har inspirert og motivert det norske folk til å bli stolte av vår egen mat- og drikkekultur. han har gjort mye for at norsk mat og drikke nå også blir beskyttet utenfor landets grenser, sa Halvor Heuch i sin begrunnelse.
   Linies Hederspris deles ut til personer som har gjort en unik innsats for å fremme norsk mat- og drikkekultur, og som har vært fremragende ambassadører for Linie-akevitt.
  Tidligere mottakere av prisen er blant andre Wilhelm wilhelmsen, Anne-Lise Mellbye, Torkjell Berulfsen og Eyvind Hellstrøm.


 tilbake

Linie Award-vinner Patrick Hassel fra Thorneströms Kök i Göteborg gratuleres av juryleder Geir Skeie.Hassels vinnerrett.Ny gren i Linie Award i år var drinkmiksing. Halvor Digernes ved Fuglen bar i Oslo stakk av med seieren med drinken Dandy Lion.Lars Peder Brekk, landbruks- og matminister - og populært kalt norges Akevittminister - ble hedret for sitt engasjement for norsk mat- og drikkekultur med Linies Hederspris. Prisen ble delt ut av sjefsdestillatør Halvor heuch ved Arcus (t.v.) og juryleder i Linie Award, Geir Skeie (t.h.).