Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Frosta akevittforening stiftet

På en akevittkveld på Myraunet gård på Frosta fredag 8. april ble det besluttet å etablere en ny regionforening i Norske Akevitters Venner.

På akevittkvelden deltok knapt 50 akevittvenner med Kjersti og Lars Myraune som vertskap. NAVs president Per Harald Grue var kveldens gjest, akevittveileder og foredragsholder. Han gjorde det klart at en egen region på Frosta måtte innebære at regionforeningen raskt kunne få minst 50 medlemmer.
   Denne utfordringen tok forsamlingen på sparket. I løpet av kvelden og timene som fulgte var det inntegnet 52 nye medlemmer. Med de fire som allerede var medlemmer på forhånd hadde en i løpet av kvelden kommet opp i 56 medlemmer. Dermed måtte NAVs president konstatere at Frosta akevittforening var å anse som stiftet.
   I interimsstyret for Frosta Akevittforening er følgende med: Kjersti Myraune, Johnny Vik og Mathea Alstad

Tautra Aquavite
På møtet på Myraunet gård ble Tautra Aquavite for første gang servert på norsk jord. Det var bred enighet om at Tautra Aquavite, en blanding av eksisterende norske akevitter, er et produkt som i framtida bør nytes og brukes i det unike miljø vi har i Frosta kommune. I denne akevitten inngår i alt 22 kryddere som brukes i de fire trønderske akevitter og den ene likør (St. Hallvard) som brukes i den hemmelige resepten for Tautra Aquavite.
   På Tautra har det på cistercienserklosteret vært urtedyrking helt fra 1200-tallet. Med Tautra Aquavite er det trukket en historisk linje tilbake til klosteret som startet urtedyrking og hagebruk i denne del av landet for 800 år siden.


 tilbake

NAV-president Per Harald Grue (i midten) flankert av vertskapet for stiftelsen av NAVs 28. region - Kjersti og Lars Myraune.