Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Skrei-akevitten lansert

Etter initiativ fra Folden Aquavitforening har Halvor Heuch laget en akevitt som skal passe til en av våre fremste delikatesser, nemlig skreien.

Tekst og foto: Lars Ole Ørjasæter

Skreiakevitten får hedersplassen på bordet under Skreifestivalen i Rørvik på Namdalskysten 17.-20.mars. For at statsråder og andre skulle være ekstra godt forberedt til lanseringen, var en engere krets invitert til forhåndstest av Skrei-akevitten på ærverdige Engebret Café i Oslo. Sammen med skreimølje etter oppskrift fra fra Lofoten, så den nye, spennende akevitten ut til å falle i god smak.
   - Mølja må serveres med lever, og nymotens saker som bacon og baconfett bør en være forsiktig med, ble slått fast fra kjennere rundt bordet.

Akevittens egen Statsråd
Det er sjelden at Regjeringsmedlemmene går mann av huse for å delta i lanseringen av en ny akevitt, men på Engebret var landbruks- og matminister Lars Peder Brekk til stede. Brekk er selv medlem i Folden Aquavitforening.
    Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen var også invitert, men hun måtte dessverre melde avbud på grunn av en strandet islending og oljesøl ved Hvaler i Østfold.


 tilbake

Skrei-akevitten vil få et eget fat på fatlageret hos Arcus, og deltakerne på lanseringen bevitnet at akevitt og skreimølje passet sammen.President i Folden Aquavitforining, Anne Grete Walaunet og Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk avduket den nye Skrei-akevitten.