Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Thor Heyerdahl Aquavit

Norges siste store oppdager, verdenskjente Thor Heyerdahl, som tidligere har lånt sitt navn til en spennende cognac-serie, har også navnet til denne akevitten. Akevitten er produsert i Frankrike og lagret på fat hos cognachuset Camus.


Thor Heyerdahl Cognac har blitt svært godt mottatt, og er allerede blant Norges fire mest solgte cognacer. Nå håper produsent importør Robert Prizelius AS at Thor Heyerdahl Aquavit (V.nr. 5963901) også skal falle i smak her hjemme - til tross for at akevitten er produsert i Frankrike.

Karve og fat
Thor Heyerdahl, etnograf og oppdagelsesreisende, er gjentatte ganger omtalt som verdens mest berømte nordmann. Thor Heyerdahl Aquavit er et uttrykk for Thor Heyerdahls evne til å gå nye veier – der tradisjoner og eventyrlyst kombineres i samme innpakning. I følge Prizelius har Thor Heyerdahl Aquavit alle de tingene en god aquavit skal ha; en gyllen farge og smak av karve og anis. Den renser også godt opp i munnen og har en lang, deilig ettersmak. Samtidig gir de franske fatene av limousin-eik nye toner av vanilje og sitrus.
   Flasken med spennende design er lett gjenkjennelig fra Thor Heyerdahl Pioneer Cognac og reflekterer den pionérånd som både navngiver og produkt representerer. Emballasjen er utstyrt med teksten «Aged in Charente, France» på grunn av fransk lovverk - og som god produktopplysning for alle som vil teste en ny akevittvariant.

Samarbeid med familien
Thor Heyerdahl er sannsynligvis en av de internasjonalt mest kjente nordmenn gjennom alle tider. I løpet av sin mer enn 60 år lange karriere gjorde han seg bemerket som etnograf, arkeolog og miljøforkjemper, og hans mange ekspedisjoner på verdenshavene og til gamle kulturområder vakte stor oppmerksomhet. I vinmonopolets hyller vekker Thor Heyerdahl fortsatt oppmerksomhet med produktene som bærer hans navn, og utviklingen av produktene er gjort i samarbeid med hans familie.


 tilbake