Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Gilde juleaquavit 2010

Gilde Juleaquavit kom på markedet for første gang i 1988, og ble umiddelbart en suksess. I og med at resepten varierer fra år til år, er lanseringen av «årets» noe som interesserer mange, og juleakevitten har også blitt et yndet samlerobjekt.

Gilde Juleaquavit 2010 har en gyllenbrun farge. Duftbildet er mangefasettert med innslag av karve, vanilje, fennikel, appelsinskall og blomster. Akevitten er rund med sødme, men holder likevel stand mot kraftig tradisjonskost som sttes på julebordet.
   Dette er den eneste akevitten fra Arcus med årgangsbetegnelse, og resepten varierer noe fra år til år. Juleakevitten har vært et fast innslag i Vinmonopolets sortiment i perioden fra november til april, men de siste årene har flere Vinmonopolutsalg hatt juleakevitt i hyllene hele året. Til tross for den i utgangspunktet begrensede salgsperioden, har Gilde Juleaquavit blitt en av de mestselgende akevittene på markedet.

Hedrer kvinnene
Akevitt hadde kanskje ikke vært akevitt uten at Anna av Sachsen, Eva Ekeblad og Catharina Lysholm hadde hatt en finger med i spillet. Kvinner har til alle tiden ønsket å lukte godt, og fiolrot eller irisrot, ble i sin tid benyttet for å oppnå det rette «duftbildet».
   Fiolrot har også vært benyttet som brennevinskrydder, og årest juleakevitt har en godt innslag av den tørkede roten - noe som blant annet gir en duft av blomster. Roten avgir ikke lukt før den tørkes, og den har også vært benyttet som legemiddel.


 tilbake