Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Halvor til Frankrike med norsk mat og drikke

75 feststemte nordmenn møtte opp til høstens kulinariske opplevelse på Cote d`Azur. Akevittens yppersteprest i egen person, Halvor Heuch, hadde tatt turen sydover for å bidra med et meget spennende tema: «Norsk tradisjonsmat og norske drikketradisjoner».

Han traff et vitebegjærlig publikum hjemme, som satte stor pris på en engasjerende og lærerik time. De mange spørsmål og kommentarer tydet på at sjefdestillatøren hadde skutt blink med sin presentasjon.

Importerte godbiter
Foredraget ble fulgt opp av en velsmakende meny komponert av Halvor for anledningen og ledsaget av utvalgte norske akevitter. Flere av medlemmene hadde vært med på å bringe mat og drikke fra Norge, da svært lite av dette lot seg kjøpe lokalt.
   Etter en linjeakevittbasert aperitif ble det servert akevittgravet laks ledsaget av Atlungstad Aquavit. Hovedretten var bacalao der selvsagt Lysholm Bacalao Aquavit var følge. Kittmodnete oster og akevittmarinerte svisker utgjorde desserten og til den ble det drukket Gilde Maquavit.
   I sannhet et storslagent måltid, men litt av æren må nok Halvor dele med styret i NAV Cote d`Azur, som hadde gjort en flott innsats når det gjaldt å forberede og tilberede maten. En spesiell takk til Lars Storvestre som klarte å forhandle seg frem til å disponere det franske kjøkkenet og selv stå for en fantastisk bacalao. Da kom det godt med tidligere å ha vært kjøkkensjef og også vinbonde.
   Styret i vår franske avdeling arbeider aktivt med neste års program og håper å få se flere av NAVs medlemmer på sine arrangmenter. Datoene er ikke helt klare ennå, men de sikter på et arrangement i april og ett i oktober. Det er vel verdt å kombinere det med noen dager i praktfulle Provence.

Bildet:
Fra venstre aftenens kjøkkensjef og styremedlem Lars Storveste, president Ingar Ths. Andresen, styremedlem Grete Roede, foredragsholder Halvor heuch og styremedlem Henning Knutsen.


 tilbake