Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Spesialdesignet akevittglass

På Gjøvik er det nå gjort framstøt for å forene de lange tradisjonen fra glassproduksjon med de tilsvarende brenneri- og akevittradisjonene i området. Således har Gjøvik Glassverk i samarbeid med HOFF Norske Potetindustrier fått spesialdesignet det som for mange vil oppleves som det optimale akevittglasset!

Designeren Gro Eriksson har tegnet akevittglasset, og det er blåst og håndlaget i krystall av noen av Norges dyktigste glassblåsere.
   Det er over 190 år siden glassovnene ble tent første gang på Gjøvigs Glasværk. Dagens Gjøvik Glassverk er tuftet på tradisjonene fra den gang. Mange av teknikkene er de samme, redskapene er stort sett de samme, og glassene blåses og formes for hånd.
   Tilsvarende ble det produsert brennevin av poteter i området allerede rundt år 1800. Porduksjonen ble industrialisert av Holmen Brænderi fra 1854, og i dag videreføres brenneritradisjonene av HOFF Norske Potetindustrier.
   Hroar Dege hevder at dagens Gammel Opland har sin opprinnelse fra Biri og Gjøvik. Og til overmål: Dagens Gjøvik Glassverk holder til i Holmen Brænderis gamle lokaler!

Spesialglass for NAV- medlemmer
Gjennom et samarbeid med Gjøvik Glassverk og NAV kan du, som medlem av NAV, få tak i dette eksklusive glasset.
   Du kan også få se at glassene blir produsert! Dette vil skje i uke 34 og uke 35, da alle som ønsker det, kan se glassene bli til i Gjøvik Glassverks produksjonslokaler i Brennerigaten på Gjøvik.
   Bestillingsfristen er 25. juni 2003, og siden dette er et helt nytt produkt, må det tas forbehold om minimumsbestilling på totalt 500 glass før produksjon settes i gang.
   Prisen for to glass i emballasje blir kr 490. Ved kjøp av seks glass eller flere gis det ti prosent rabatt.

Bindende bestilling sendes til:
Gjøvik Glassverk, telefaks 61 17 09 06, innen 25. juni 2003.
Oppgi tydelig navn og adresse!

Glassene kan hentes på Gjøvik Glassverk i uke 37, og betales kontant ved avhenting. Alternativt kan glassene sendes mot postoppkrav. Det følger med en pamflett som beskriver glassene og hvordan de har blitt til, samt at den forteller litt om Gjøvik Glassverk.
   Benytt sjansen til å skaffe deg vakre og funksjonelle akevittglass!

Foto: Bengt Wilson


 tilbake