Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Ny bok: Akevitt - Livets vann

Den som trodde at temaet Akevitt var ferdig beskrevet, må tro om igjen. Onsdag 15. september lanseres boken Akevitt - Livets vann, og medlemmer av Norske Akevitters Venner får kjøpt den til spesialpris.

Noe av det flotteste Norge har født

«Det er ingen sak å være nordmann så lenge det finnes norsk akevitt», skriver Torkjell Berulfsen i innledningen til den rykende ferske boken Akevitt - livets vann. Bak står forfatteren Lene Aarnes Westerhaug.

Tekst: Sjur Harby

Boken er en hyllest til den norske akevitten og gir en samlet fremstilling av dens utvikling og mangfold. Det starter i en fjern fortid, der det antas at Cro Magnon-mannen var den som oppdaget at gjæret frukt og bær kunne gi en behagelig rus. Neste vitnesbyrd om alkoholens betydning er en 5000 år gammel leirtavle fra Mesopotamia. Den godtgjør at vin her ble brukt i forbindelse med offerritualer.

Koblingen til europeisk brennevinshistorie glir over i de hjemlige gårdsbrennerienes privilegier og videre til næringsfrihet, forbudstid og Vinmonopolets etablering. De siste tiårenes oppblomstring av nye akevitter vies atskillig oppmerksomhet og boken har en samlet presentasjon av norske og utenlandske akevitter.

Akevitt - livets vann er kulturhistorie på sitt beste. Her finner den akevittinteresserte stoff om lokale urter som har vært viktige for akevittens særpreg og dens bruk til og i mat. Men også personalhistorie er viet oppmerksomhet her. Det handler om menn og kvinner som har vært sentrale i norsk og europeisk brennevins- og akevitthistorie. I eldre tid, så vel som i våre dager.

Boken er rikt illustrert, og en del av det eldre fotomaterialet har du neppe sett før. I tillegg er et bredt utvalg av historiske etiketter og plakater hentet frem fra magasiner og arkiver. Boken er utgitt på Pegasus forlag og Nadin Martinuzzi har vært billedredaktør.

ISBN 978-82-442-0090. Pris i bokhandelen er NOK 448.

Medlemstilbud
Ved bestilling til post@pegasus-forlag.no får du Akevitt - livets vann for kun kr. 398,- (oppgi medlemsnr. i NAV). Portofritt tilsendt ved forhåndsbetaling til kto. 6011.05.53946 (ellers porto/eksp. kr. 78,-).
Husk å oppgi at du forhåndsbetaler i e-posten – og husk også leveringsadresse.
Bøkene blir sendt fra forlaget dagen etter lansering 15. september. tilbake