Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Dansk seier i Linie Award

Dansk seier i Linie Award Danske Tommy Friis som arbeider på Molskroen i Ebeltoft, stakk av med seieren i kokkekonkurransen Linie Award som ble arrangert på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo 1. juni 2010.

Tekst og foto: Lars Ole Ørjasæter

Vinneren uttalte at konkurransen med de andre deltakerne hadde vært hard med jevn kvalitet på alle og at det å gå til topps ga økt selvtillit. Friis kunne også fortelle at han til daglig arbeider med retter tilpasset akevitt.
   Friis fikk overrakt et stipend på 25.000 kroner samtidig som han sikret seg en plass i juryen under Linie Award 2011. De øvrige finalistene i Linie Award var Petter Raymond Grimstad fra Tango Bar og Kjøkken i Stavanger, finske Eric Räty fra Chez Dominique i Helsinki og svenske Simon Weinberg, Souschef ved Tjuvholmen Sjømagasin Restaurant i Oslo.
   – Juryen kåret Friis til årets vinner fordi han kombinerte best de kraftige og gode smakene nordiske råvarer er kjent for på en kreativ måte, sa juryleder og tidligere Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie.
   – I tillegg klarte Friis både å bruke og vise det store mangfoldet av de ypperlige råvarene vi har her i Norden.

Nordisk jury og ærespris
I juryen satt foruten Geir Skeie, fjorårets vinner Petter Beyer, de nordiske toppkokkene Michael Bjørklund fra Åland, Per Hallundbæk og Magnus Ek samt Halvor Heuch fra Arcus.
   Det har også blitt tradisjon å dele ut en ærespris til en som har utmerket seg når det gjelder akevitt; Linie’s Price of Honor. Prisvinner i år var Eyvind Hellstrøm – mannen som var med på å strte det nye nordiske kjøkkenet og som i de siste årene også har harr akevitt på menyen.
   Årest Linie Award ble profesjonelt ledet av Ole Martin Alfsen, Mat- og drikkefaglig rådgiver ved Kulinarisk Akademi.

Bildene:
* Dansk vinner: Fra venstre direktør Jan Oluf Skarpnes, Arcus, juryleder Geir Skeie, Linie Award-vinner Tommy Fris og konferansier Ole Marin Alfsen.
* Vinnermenyen til Tommy
Friis var lettsaltet nordsjølaks med valnøtter og danske reker med karse, engsyre i dillhumus med poteter og pulver av Karl Johan-sopp, tyttebær og syltede løk med rå reker og Linie Akevitt-gelé samt karamellisert krydret sky med løkskudd.


 tilbake