Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Mat på Mære

Sammen med «Mat på Mære 2009» inviterte Norske Akevitters Venner i Nord Trøndelag til akevittseminar og matkveld på Brød og Cirkus i Steinkjer. Arrangementet i Steinkjer var ett av mange under årets Mat på Mære i oktober.

Elisabeth Tronstad ved Matnavet på Mære Landbruksskole bekrefter at Mat på Mære har utviklet seg til en møteplass med nærmere 200 deltakere som brenner for lokal og regional matproduksjon og bygdeturisme.

Felles jubileumsfeiring
Mat på Mære feiret fem år i år. Samtidig runder Norske Akevitters Venner ti år i desember. Dette ble markert med en spesiell matkveld ved Brød og Cirkus i Steinkjer fredag 2. oktober 2009. Ønsket var å utvikle kunnskapen om de norske Akevittene og skape samarbeidsflater mellom norsk mat og drikkekultur. Restauratør og kokk Roar Hildonen fra «To rom og kjøkken» i Trondheim, tok deltakerne med på en fantastisk reise i akevittens verden. De fremmøtte fikk en interessant forelesning og bevisstgjøring av det norske, unike nasjonalbrennevinet. Kvelden avsluttet med en fireretters meny der akevitten var med under hele måltidet.

Fra akevitt til akevitt
President Jon A. Rostad i Norske Akevitters Venner i Nord Trøndelag, opplyste på forhånd at det skulle serveres ulike sorter akevitt under hele måltidet. Daglig leder og kokk Asgeir Lyngstad ved Brød & Cirkus komponerte en spennende og fantastisk smakfull meny med tilhørende akevitter. Måltidet besto av timian og smørbresserte kamskjell, lettrøkt Salmalaks, kalveplomme i rull med lardo og anis og fennikelsylta eple «parisienne». Til denne menyen fikk vi servert ulike typer akevitt som harmoniserte med smaken til matrettene.
   Hammer Ulagret Aquavit, Atlungstad Aquavit av Mandelpotet og Gammel Reserve fikk vi smake aller først. Under middagen serverte kokken disse typene som var tilpasset smaken til maten: Gilde Taffel, Lysholm Linie, Gammel Opland, Gammel Opland med Portvinfinish.
   Dette ble en riktig så trivelig og fredagskveld som vi tåler flere av!


 tilbake