Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Ny suksess i Frankrike

Sjefsformidleren på Løiten Brænderi, Gotmar Rustad, gjestet nylig NAV Cote d`Azur med et utdrag av sin teaterforestilling «En akevisitt». Og godeste Gotmar gikk rett hjem hos mer enn 60 ”franske” akevittvenner, som ga han stormende applaus for en forestilling der han måtte klare seg helt uten de vanlige rekvisitter og kulisser.

En imponerende improvisasjon og en litt annerledes forestilling enn den mange tidligere har sett på Løten. Men like fullt fylt av latter, smil, og alvor.

Presidentskapet i vår eneste utenlandsforening kunne deretter by på en rikholdig og spennende lunsjbuffet basert på norsk spekemat og franske oster. Maten fikk følge av et solid utvalg av norske fatmodnede akevitter, og mat og drikke ble behørlig presentert av Grete Roede og Hans Chr. Bangsmoen. Det ligger ikke lite innsats bak å få fraktet mat og drikke fra Norge, og jobben fordeles på styremedlemmene.

Etter hvert er det blitt ganske klart at medlemmene av NAV Cote d`Azur er de desidert beste akevittkundene på Gardermoen tax-free. For å holde orden på økonomien arrangerer man på hvert møte en utlodning av blant annet akevittlitteratur, noe som de siste gangene har resultert i ekstrainntekter på mer enn NOK 5.000. Kanskje en ide for andre foreninger som sliter med å få det til å gå rundt økonomisk.

Foreningen er allerede i gang med å forberede høstens møte og tar sikte på å få besøk av en av akevittkanonene fra det høye nord. Dato for møtet vil bli kunngjort i meget god tid slik at andre akevittvenner kom kombinere en eventuell høstferie i Frankrike med vårt neste møte. Møtene holdes på et hotell i utkanten av Valbonne.

Bildene:
* Foredragsholder Gotmar Rustad sammen med drivende krefter i NAV Cote d`Azur, Grete Roede og presidenten Ingar Ths. Andresen. (Foto: Birger Elverhøi)
* Speialimportert spekemat fra Norge...


 tilbake