Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Smaksfull akevittaften på Skaslien Gjestgiveri

Fredag 26. februar 2010 inviterte NAV Hedmark til akevittaften i sørfylket, med god drahjelp av initiativtakerne Nina Bergsløkken og Karin Hammer. Verken vinterferie eller skiskytterstafett holdt tørste hedmarkinger hjemme når vi lokket med en bedre middag hos Skaslien Gjestgiveri.

Tekst: Stine L.Borgersen
Foto: Kari Platou


Med rundt 30 gjester startet kvelden med et humoristisk akevittkåseri i regi av Per Y. Steinsholt - potetforsker hos Bioforsk - som hadde tatt turen fra gærne sia og helt over til Kirkenær. Hans enorme akevittsamling gjorde ikke akkurat tørsten mindre, og de fleste akevittene fikk sitt pass påskrevet med opprinnelse, smak og anbefalt bruksområde.
   Denne kvelden hadde vi også besøk av medlem og storverver Aage Gaard, som i fjor vervet hele 48 nye medlemmer! Det synes vi i regionen det står respekt av. Aage ble hedret og overrakt et av NAVs flotte silkeslips, og vi håper hans innsats er til inspirasjon for alle våre medlemmer.

Skasliens kreasjoner
Skaslien har et prisbelønnet kjøkken og maten herfra er kjent langt utover distriktets grenser. Eier og kjøkkensjef Ottar Skaslien hadde kreert en fantastisk meny bestående av lokale mattradisjoner som nævagraut med flesk og duppe til forrett, elgkjøtt og rotgrønnsaker til hovedrett og en nydelig tyttebærfromage med potettertebunn og lokk til dessert. Nammm!
   Til dette testet vi selvsagt behørige akevitter og hygget oss utover i de sene timer. Vi ser frem til nye akevittsamlinger i sørfylket, og i mellomtiden minner vi om å sette av datoen 24. april for årsmøte i NAV Hedmark som vil foregå på Hamarstua Spiseri på Domkirkeodden.

Bildene:
* Karin hammer, Per Steinsholt og Nina bergsløkken.
* President Platou og storverver Aage Gaard.
* Nævagraut med flesk og duppe.
* Glade gjester.


 tilbake