Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

NAV Region Frøya sjøsatt

Lørdag 21.november 2009 startet med sørvest kuling med lyn og torden fra morgenen av. Dette roet seg ned til frisk bris ved de tider ferga til Bogøyvær utafor Frøya hadde avgang. Antall påmeldte krympet litt, så vi ble en forholdsvis liten intim gjeng som forventningsfulle dro utover for å stifte Frøya Akevittforening.

På Bogøya ble vi tatt imot på kaia av servitører som lot oss smake noen edle dråper av akevitten som er etterlagret på madeira-fat. Denne ble servert i albue-skjell og om drammen var liten, så var nytelsen stor og spesiell. Inne på Supen Pøbb var det lunt og en god atmosfære, så vi glemte at det blåste friskt rundt oss.

Stiftelsesmøtet ble åpnet ved at Håkon Aas ønsket 25 medlemmer velkommen. Han hadde lenge vært eneste medlem fra Frøya i Norske Akevitters Venner (NAV) (innmeldt i 2007). Nå var han veldig glad for at den aktive vervekampanjen han satte i sving i år på Frøya, utviklet seg til at det i dag er innmeldt 92 medlemmer som bor på Frøya.

Presidentskap
Det ble foretatt valg av president, seremonimester, skålemester, skriver og forvalter av matkultur. Følgende ble valgt for 2 år: President Rolf Aas, seremonimester Bjørn Gunnar Bogø, skålmester Torleif Skatvold, skriver Toril Aas og forvalter av matkultur Elisabeth Jenssen.
  Nyvalgt president Rolf Aas tok så over ledelsen av møtet og han fortalte litt om Lysholm og akevittens historie. Det var enighet om at foreningen knytter seg til retningslinjer og normalvedtekter som er bygget på statutter for Norske Akevitters Venner.
   Mange har stor interesse for akevitt, og det er tydelig at flere og flere er opptatt av å se den edle drikk i sammenheng med norsk matkultur. Det viste seg også at noen av medlemmene var mer opptatt av akevitt enn andre – en kunne fortelle at han hadde 72 forskjellige sorter akevitt hjemme!

Stiftelsesmiddag
Etter møtet fikk vi servert en 3-retters middag bestående av
Akevitt-gravet hjortefilèt
Lutefisk med godt tilbehør – begge rettene hentet fra Frøya og selvfølgelig i følge med akevitt og øl!
Dessert til slutt: «Potetens Velsignelse» som også inneholdt akevitt.

Alt smakte fortreffelig, og utvalget av akevitt i baren var også upåklagelig – hele 12 forskjellige sorter sto i hyllene. Ikke mulig for alle å smake på samtlige sorter denne kvelden kanskje, men vi kommer igjen.
   Guttorm Reppe takket for mat og drikke med en selvskreven Essey. Vakkert! Kvelden ble TRIVELIG , og det skyldtes i stor grad den aktive medlemsgjengen. Akevitt løsner jo litt på snippen - det ble fortalt masse historier og latteren satt løst gjennom hele kvelden. Akevitt-sanger runget over Bogøy og det var en godt fornøyd gjeng som dro hjem på blikkstille hav, etter å ha vært med på en historisk kveld: Den første samling i Frøya Akevittforening, men absolutt ikke den siste!

Den neste ble allerede bestemt til 10. april 2010

Hilsen styret i Frøya Akevittforening.


 tilbake