Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Jær Akevitt med egne glass

Jær Akevitt AS har fått Karl Jørgen Otteren til å designe og produsere akevittglass, og resultatet er som forventet.

Karl Jørgen Otteren har også tidligere produsert akevittglass, og om det nye glasset sier han følgende:
- Opp gjennom årene har jeg hatt gleden av å kjøpe gamle glass som ble brukt i de norske brennevinsutsalgene som var i de større byene før Vinmonoplet ble etablert. I brennevinsutsalgene kunne en kjøpe flasker med innhold, men også få skjenket opp et glass der og da.
   - De fleste av disse glassene er fra tiden rundt år 1900. Noen av glassene hadde uforholdsmessig kraftig fot. En kan spørre seg om dette hadde med en rimelig produksjon å gjøre eller om det var bevis s t at glassene skulle være stødige når kunden hadde tatt noen drammer.
   - Disse glassene har i hvertfall et spesielt preg som jeg har prøvd å gjenskape - samtidig som klokken er i stram og moderne utførelse slik som flasken til Jærakevitten. Glasset har da en solid og jordnær forankring slik som jærbonden, men med et moderne preg.
   - Glassene er av høy kvalitet, og de er munnblåste - med andre ord et rent håndarbeid. De er laget i blyfritt krystal l som er krystall hvor blyet er erstattet av barium og andre oksider og mineraler for å gi den beste klarhet og glans. Drikkekanten er skåret av med diamantsag og polert. Dette gir et bedre produkt enn å brenne kanten av med en gassflamme da det da danner seg en pølse langs kanten. Glassene kan vaskes i opp vaskmaskin.
   - Jeg ønsker deg til slutt mange gode stunder med god akevitt og fine glass.

Glass til salgs
Glassene er nå lagt ut for salg. Glassene er pakket i esker à 2 stk, og selges for kr 200 per eske ved kjøp av tre esker eller mer. For tilsvarende kvalitet er prisen i butikker det dobbelte.
Send din bestilling til bm@4349.no eller ring Bjørn Moi på 907 63 377.


 tilbake