Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

090627: Akevitt og retter fra magasinkomfyr og bakerovn

Norske Akevitters Forening på Hedmarken ønsker i samarbeid med Simenstad gard i Ringsaker, velkommen til sommerkveld med akevitt og junimat.

Lørdag 27. juni 2009 kl 19:00 blir det servert akevitt og retter fra den vedfyrte bakerovnen og Agakomfyren på Simenstad gard i Ringsaker

Mat og drikke serveres i særegne omgivelser - i lysthus, bakstehus, nyrestaurert gardskjøkken, saler og finstuer.

Simenstad er en av storgårdene ved Alf Prøysens barndomshjem med bygninger fra slutten av 1700–tallet og intakt interiør med fin dekorasjonsmaling. Simenstad er arena for opplevelse av kulturhistorie, det kulinariske, litterære, musikalske og estetiske – et sted som appellerer til sansene. Vertskapet på gården deler kulturarven med andre og åpner hjemmet sitt til temabaserte mat – og kulturopplevelser i finstuer og saler, kjøkken og bakstehus.

Det steinbakte brødet fra den gamle bakerovnen, og smaker fra den økologiske kjøkkenhagen og frukthagen, er basis i de aller fleste måltider på garden, - og gjerne med «Gammel Opland» til.

Akevittsmaking i lysthuset
Gjestene inviteres så inn i bygningene og det nye, historiske kjøkkenet. Her blir det et uformelt kåseri om mat og interiør  ved vertinnen sjøl, Brit Skurdal Braastad. Kåseriet har tittelen «Det nyrestaurerte kjøkkenet på Simenstad - med kulturhistorie og nobelforfattere som inspirasjon».

Pris for arrangementet inkludert akevittsmaking, måltid med retter fra bakerovnen og magasinkomfyren, kåseri, omvisning er NOK 450.

Bindende påmelding direkte til Brit Skurdal Braastad, tlf. 930 66 582 eller post@simenstadgard.no

Se ellers www.simenstadgard.no for mer informasjon.

Overnatting:
Euro-stopp (Kroene på Rudshøgda, 1 km. fra Simenstad), tlf. 62 35 50 50
Hotel Norge Høsbjør, tlf 62 34 53 00


 tilbake