Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Ny akevittbar i Oslo

Onsdag 6. mai 2009 åpnet Vertshuset Østkantfolk med en særdeles velutrustet akevittbar. Spisekartet lover også godt - blant annet med egen akevittmeny.

Østkantfolk som ligger på hjørnet Heimdalsgata - Tøyengata rett inn fra Grønland i Oslo, går over to etasjer. Akevittbaren ligger i første etasje der det også er god plass for spisegjester. Allerede åpningskevlden var baren meget velassortert når det gjelder norsk, fatmodnet akevitt, men ambisjonen er å ha det aller meste av norskprodusert akevitt i hyllene om ikke så lenge.
   Det er også mulig å sitte i underetasjen. Her serveres det øl fra Det Lille Bryggeri på Rena - både lyst og mørkt av den undergjærede typen.  På åpningskvelden var det også levende musikk i kjelleren - besørget av Lasse Johansen med «Vandrarane».


På menyen
Menyen er fortsatt under utvikling, men en egen akevittmeny er på plass. Her kan en få en egen «akevittfjøl» med to eller fire smaksprøver á 1 cl sammen med kortreist «småmat» som reinsdyrshjerte, skigardspølse, bøkling, tørrsild, gravet røyefilet og Østerdalsflatbrød.
   For den som er glad i sild finnes det en egen sildetallerken med fire sorter sild fra Norrøna - noe som skulle borge for kvalitet når det gjelder råvarene.
 
Godt norsk
Blant hovedrettene finnes det både bacalao, spekesild og hvalbiff - med andre ord rotnorsk mat som så absolutt bør nytes sammen med et lite glass akevitt (eller to). En passende avrunding av måltidet kan være vaniljeis med akevitt og friske bringebær.
  
Lang erfaring
Bak Østkantfolk står to karer med lang fartstid innen mat og drikke, Oddvar Kolltveit og Pål Inge Ransted. Kolltveit har blant annet drevet Malungen Gjestegård - fra 1994 til 2003 - før han solgte stedet til kollega Ransted som driver det nå. Malungen er for øvrig kjent for god mat, naturskjønne omgivelser og akveittkurs fra midt på 1990-tallet.

Bildene:
* Oddvar Kolltveit (t.v.) og Pål Inge Ransted  har begge bakgrunn fra Malungen Gjestegård. Nå samarbeider de om Vertshuset Østkantfolk i Oslo.
* Nytt spisested med akevitt både i baren og på menyen.
* Kortreist mat på menyen.
* Et pent utvalg av juleakevitter av gammel årgang fanger interessen.
(Foto: Heuch/Ørjasæter) tilbake