Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Hval og akevitt på Bøkekroa

45 glade akevittelskere ble satt i stemningen av foredrag og godt mat med tilhørende drikke på Bøkekroa onsdag 15. april.

Rolf Kruge Huseby, President i Norske Akevitters Venner avd. Vestfold, ønsket velkommen og gledet seg over at såpass mange hadde anledning til å stille. Nå er ikke Vestfold det største fylket i utstrekning, og deltakere kom fra hele fylket.

Hvalfangst
Svend Einar Hansen fra Larvik holdt et meget interessant og lærerikt foredrag om C. A. Larsen og hans hvalfangsthistorie på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet. Deretter fikk forsamlingen servert en forrett med dertil egnet drikke. Forretten besto av bøkegravet laks med akevittsaus, og i glassene var det Larvikitt og lyst øl.

Tradisjonsmat og -drikke
Sjefsdestillatør hos Arcus, Halvor Heuch, overtok deretter stafettpinnen og fortalte i kjent stil om sin lidenskap for norsk akevitt og norsk mat kultur. Man blir fantastisk inspirert av å høre Halvor fortelle, og det gir en motivasjon for å videreformidle vår felles mat- og drikkekultur.
   Som seg hør og bør ble det sang og musikk. NAV-medlem og husmusiker Torgeir Sundal trakterte trekkspillet og sang.
   Deretter kom resten av menyen på bordet i riktig rekkefølge:
Larvikitt-grillet svineknoke med hjemmelaget surkål. Som drikkefølge var valgt Bayerøl og Simers taffel. Til dessert var det akevittmarinerte frukter med is samt Trondhjems Aquavit.
   Maten ble fortært og kjøkkenet på Bøkekroa med Kai Sundal i spissen fortjener ros for nydelig mat. En meget hyggelig og inspirasjonsrik kveld var over - og den vil nok resultere i flere samlinger i samme ånd.

Bildene:
* En lydhør forsamling.
* Bøkegravet laks med akevittsaus.
* Her mangler ingen (?). En kan til og med ane posen til Lysholm Trompet under bordet.


 tilbake